Mazo Cauņu salīdzina ar lielo Aleksu

Futbols
2009. gada 21. aprīlī 10:29 2009. gada 21. aprīlī 10:29
 
Aleksandrs Cauņa, šķiet, ir kļuvis par pirmo mūsu valsts futbolistu, kuru ārvalstu speciālisti salīdzinājuši ar kādu no pasaules līmeņa zvaigznēm

Aleksandrs Cauņa pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē starp Latvijas un Izraēlas izlasēm 2008. gada 15. oktobrī/Foto: LETA

„Chelsea” brazīliešu pussargs Alekss Čempionlīgas ceturtdaļfināla spēlē pret „Liverpool” izlīdzina rezultātu — 2:2!/Foto: bullspress
Tas notika pēc Anglijas čempionāta spēles, kurā A. Cauņas „Watford” cīnījās neizšķirti – 2:2 ar „Southampton”.

21. minūtē A. Cauņam padevās spēcīgs sitiens, kurš cauršāva „Southampton” vārtsargu un rezultāts kļuva 1:1.  Jāpiebilst, ka šī bija pirmā reize, kad A. Cauņa laukumā devās „Watford” pamatsastāvā. 

Pēc spēles „Watford” galvenais treneris Brendans Rodžers neskopojās ar komplimentiem: „Saša izdarīja lielisku sitienu. Iespējams, stiprāko, kādu esmu jebkad redzējis. Viņš sit tikpat stipri kā „Chelsea” aizsargs Alekss. Iespējams, tieši sitiena spēka dēļ viņš pārspēja vārtsargu. Viņš ir pacietīgi gaidīja, uznāca laukumā un parādīja lielas darba spējas, vēlmi spēlēt un arī labu kvalitāti.”

Portāla „Kas jauns?” aptaujātie futbola eksperti, tostarp futbola spēļu TV komentētājs Anatolijs Kreipāns neatminējās, ka līdz šīm kādam no mūsu futbolistiem tiktu piedēvētas augsta līmeņa ārvalstu spēlētāja īpašības.

Interesanti, ka „Watford” treneris B. Rodžers ir visai nasks uz salīdzinājumiem. Šī nebija pirmā reize, kad viņš paslavējis mūsu futbolistu. Šī gada februārī, novērtējot A. Cauņas ātrumu un tehniku, treneris viņu nosauca par jauno Demienu Dafu.

D. Dafs šobrīd pārstāv britu premjerlīgas klubu „Newcastle”, bet 2005. un 2006. gadā viņš kopā ar „Chelsea” izcīnīja čempiontitulu.

Treneris uzskata, ka A. Cauņa ir daudzpusīgs spēlētājs, kas var spēlēt dažādās pussarga pozīcijās. Pērnā gada jūlijā B. Rodžers teica: „Cauņa nupat ielauzies savā nacionālajā izlasē. Mēs viņu gribējām jau agrāk, taču „Skonto” prasīja pārāk lielu naudu, tāpēc Cauņa devās atrādīties citur. Tomēr viņu no sava redzesloka neizlaidām. Uzskatu, ka viņš ir ļoti labs pirkums „Watford” komandai.”

"Kas jauns.lv"/Foto:LETA, bulsspress


Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas izlase 26 sekunžu laikā zaudē trīs vārtus un piedzīvo sagrāvi arī pret zviedriem 2
Pievienot komentāru