Hartigans: mans bērns būs Latvijas prece!

Hokejs
2009. gada 20. aprīlī 14:44 2009. gada 20. aprīlī 14:44
 
Sākot spēlēt Rīgas Dinamo komandā, kanādiešu hokejists Marks Hartigans Eiropā ieradās pirmo reizi. Tagad sportists atgriezies dzimtenē, bet Latviju nu sauc par otrajām mājām, jo te ieņemts viņa otrais bērns
Marks Hartigans astoņus mēnešus Rīgā pavadīja kopā ar ģimeni — sievu un pusotru gadu veco meitiņu. Tagad hokejista ģimene gaida piedzimstam otru atvasīti

Rīgas Dinamo komandai pirmā sezona beigusies, un Marks Hartigans atgriezies mājās Kanādā. Tur divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs nebija bijis astoņus mēnešus, tāpēc ar nepacietību gaidīja brīdi, kad atkal varēs tikties ar saviem suņiem. „Kolīdz būšu mājās, tā ieslēgšos tajās un vairākas dienas nedarīšu pilnīgi neko. Es tik ļoti esmu noilgojies pēc mājām un suņiem. Mums ir divi mazi sunīši: viens sievai, otrs — man. Marks un Skūters. Tos mūsu prombūtnes laikā pieskatīja mans draugs,” pirms došanās prom no Rīgas „Kas jauns” teica centra uzbrucējs, kurš šosezon bija viens no rezultatīvākajiem Rīgas Dinamo rindās.

Protams, visu vasaru hokejists nepavadīs, ieslēdzies mājas sienās. Hartiganam ir arī citi plāni. „Kā jau katru gadu izmantošu brīvdienas, lai apciemotu vecākus. Tad ķeršos klāt savam hobijam — golfam. Protams, kopā ar ģimeni arī paceļosim. Parasti mēs apskatām dzimtās Kanādas skaistākās vietas. Braucam nevis uz siltajām zemēm, bet gan — uz Kanādas ziemeļiem. Šoreiz gan plānojam paviesoties Lasvegasā. Un tad jau pienāks laiks gatavoties nākamajai sezonai un atsākt treniņus.”

Par Latviju, kur Hartigans uzturējās kopā ar sievu un pusotru gadu veco meitiņu, hokejistam palikušas vislabākās atmiņas. „Pirmo reizi biju Eiropā. Kanāda ir mana dzimtene, bet Latviju nu varu uzskatīt par savām otrajām mājām. Te ir lieliski cilvēki, patīkama atmosfēra. Es šeit vienmēr atgriezīšos kā mājās,” godīgi teica Marks un piebilda: „Mana sieva ir stāvoklī! Un mūsu otrais bērniņš ir Made in Latvia — tāpat kā Duvija Vestkota (kanādiešu aizsargs, kurš arī spēlēja Rīgas Dinamo) ģimenē, arī mēs bērniņu esam ieņēmuši Latvijā!”

Visvairāk Markam Hartiganam atmiņā palikuši Rīgas Dinamo fani un atmosfēra Arēnā Rīga. „Nekur citur pasaulē tādus hokeja līdzjutējus neesmu sastapis. Latvieši ir fantastiska tauta. Jūs lepojaties ar savu komandu un visas emocijas izliekat hokeja tribīnēs, atbalstot mūs. Esmu spēlējis divos Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālos, bet tas, kas notika Dinamo pēdējā spēlē Rīgā, nav vārdos izsakāms. Pēdējās desmit minūtēs troksnis un atbalsts bija tik liels, ka es pat nedzirdēju pats savas domas. Jūsu fani tik tiešām paceļ spārnos!”

Ja būtu iespēja, Marks Hartigans labprāt turpinātu spēlēt Rīgas Dinamo sastāvā. „Protams, visvairāk jau alkstu atgriezties NHL vienībā Detroitas Red Wings un spēlēt vienā maiņā ar Pāvelu Dacjuku,” gardi nosmējās hokejists un nopietni turpināja: „Atgriezīsimies mājās un visu nopietni izsvērsim. Kā sieva teiks, tā būs. Jo viņa taču gaida bērniņu, un viss atkarīgs no tā, kā viņa jutīsies. Iespējams, spēlēšu tuvāk mājām, iespējams — tomēr došos uz Eiropu. Vienīgais, ko pilnīgi droši varu teikt — esmu pat par tūkstoš procentiem pārliecināts: ja man piedāvās līgumu Kontinentālajā hokeja līgā, nevienā citā komandā kā Rīgas Dinamo nespēlēšu! Par Rīgā pavadīto laiku palikušas tik lieliskas atmiņas, ka nekur citur vairs negribu spēlēt. Latvijā jutos ļoti labi!”

Starp citu, Marks Hartigans un Dūvijs Vestkots ir nešķirami draugi, tāpēc viens no viņu nosacījumiem ir spēlēt vienā komandā. Kur spēlēs Hartigans, tur arī Vestkots un otrādi. Protams, ja kādam nepiedāvās ļoti vilinošu līgumu ar NHL komandu. Tad draugiem nāksies samierināties ar šķirtību hokeja laukumā.

Juris Vaidakovs/Foto: Juris Vaidakovs. LETA, LETA/F64


Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru