Latvijas hokeja izlases vārtos šovakar stāsies Ivars Punnenovs. (Foto: Ieva Makare/LETA)

Šovakar pret Baltkrieviju vārtos Punnenovs; Latvijas izlasē debitēs Bindulis un Tambijevs

Hokejs
2017. gada 7. aprīlī 13:39 2017. gada 7. aprīlī 13:39
  LETA
Aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Kirils Tambijevs piektdien Daugavpilī piedzīvos debijas Latvijas hokeja valstsvienības rindās, piedaloties pirmajā pārbaudes spēlē pret Baltkrievijas izlasi, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros gaidāmā pārbaudes spēle Daugavpils ledus hallē sāksies plkst.19.30, bet maču tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls. Latvijas izlase gatavojas pasaules čempionātam, kas maijā notiks Ķelnē un Parīzē.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pirmais cīņai ar baltkrieviem pieteiks 22 spēlētājus - divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, kuru vidū būs arī Bindulis un Tambijevs.

Patlaban 21 gadu vecais Bindulis martā noslēdza trīs gadu līgumu ar šī brīža Nacionālās hokeja līgas (NHL) līderi Vašingtonas "Capitals", bet šosezon viņš debitēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur pārstāvēja Augšezera Universitātes komandu "Lakers", 28 spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot 11 rezultatīvas piespēles.

Sākotnēji bija plānots, ka Bindulis ar pārbaudes laika līgumu varētu pievienoties "Capitals" fārmklubam Amerikas hokeja līgā (AHL) Hēršijas "Bears", tomēr debiju AHL čempionātā latvietis pagaidām nepiedzīvoja, jo bija problēmas ar viņa dokumentu nokārtošanu, taču tas ļāva aizsargam doties uz dzimteni un pievienoties izlases kandidātu pulkam.

Bindulis līdz šim pa reizei ir pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos, bet pieaugušo valstsvienībā viņam piektdien būs pirmā spēlē.

Tikmēr Tambijevs šo sezonu aizvadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubā Sanktpēterburgas "Dinamo", kurā par galveno treneri strādā viņa tēvs Leonīds Tambijevs, kurš joprojām ir visu laiku rezultatīvākais Latvijas hokeja izlases spēlētājs, jo savulaik 208 spēlēs guva 66 vārtus un atdeva 84 rezultatīvas piespēles, tiekot pie 150 punktiem.

Tambijevs jaunākais VHL regulārajā čempionātā 36 spēlēs šosezon guva septiņus vārtus un atdeva 28 rezultatīvas piespēles, kļūstot par līgas labāko piespēlētāju. Savukārt "play-off" turnīrā viņš 13 cīņās izcēlās ar septiņiem vārtiem un sešām piespēlēm, kas bija labākais rādītājs komandā, taču Sanktpēterburgas vienība apstājās ceturtdaļfinālā.

K.Tambijevam ir minimāla pieredze Latvijas jauniešu izlasēs, jo viņš 2010.gadā aizvadīja tikai vienu spēli U-18 pasaules čempionātā, bet vēl pēc diviem gadiem piedalījās divās U-20 izlases pārbaudes spēlēs.

Pirmajā spēlē ar Baltkrieviju laukuma saimnieku vārtus sargās Ivars Punnenovs, bet kā 13 uzbrucējs tiks pieteikts Frenks Razgals. Komandas kapteiņa asistenta pienākumus pildīs Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis un Artūrs Kulda, jo izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pagaidām atgūst sportisko formu pēc traumas un spēlēt vēl nevar.

No tiem 25 spēlētājiem, kuri devās uz Daugavpili, piektdien gaidāmajā mačā malā paliks Guntis Galviņš, Oskars Batņa un Roberts Lipsbergs, taču viņiem iespēja tikt laukumā būs sestdien, kad abas komandas tiksies atkārtoti.

Latvijas valstsvienība šos pārbaudes mačus neaizvada "Arēnā Rīga", jo sestdien tur norisināsies "Elvi florbola līgu" izšķirošās cīņas.

Kā vēstīts, tad trešdien no izlases tika atskaitīti Maksims Širokovs, Georgs Golovkovs, Filips Gundars Buncis, Edgars Siksna un Edmunds Augstkalns.

Nelielu veselības problēmu dēļ Rīgā palika Lauris Dārziņš, Georgijs Pujacs un Aleksandrs Jerofejevs, taču viņi turpinās gatavoties pasaules čempionātam.

Pēc spēlēm ar Baltkrieviju Boba Hārtlija vadītā komanda 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļas nogalē debijas mačos Hārtlija vadībā Latvijas izlase divreiz ar 0:5 un 1:2 piekāpās Krievijas olimpiskajai valstsvienībai.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmajam mačam ar Baltkrieviju:

vārtsargs - Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), rezervē Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo");

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit", Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda "Lakers", NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Edgars Kulda (visi - Rīgas "Dinamo"), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - "Rīga"), Koba Jass ("Kurbads"), Gatis Gricinskis ("Lustenau", Austrija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kirils Tambijevs (Sanktpēterburgas "Dinamo", VHL), Roberts Bukarts ("Zlīn", Čehija).

Citi šobrīd lasa

Preses nama kvartālu pamet būvnieki. Kārtējo reizi pārceļ “Rīgas Manhetenas” nodošanas termiņus. FOTO
Pārsteidzoši kontrasti: nosaukta pasaules skaistākā valsts
FOTO, KAS JĀREDZ! Latvija beidzot tiek Eirovīzijas finālā, mūsu hokejisti dodas uz pasaules čempionātu, un kas 9. maijā notika Salaspilī?
Pievienot komentāru