Latvijas biatlona federācijas vadītāja Baiba Broka atzinīgi izsakās par Latvijas futbola federācijas prezidenta kandidātu Vadimu Ļašenko. (Foto: Eduards Paņičevs, Edijs Pālens/LETA)

Baiba Broka atzinīgi novērtē Ļašenko drosmi dienu pirms LFF prezidenta vēlēšanām rīkot diskusiju 11

Futbols
2018. gada 17. aprīlī 13:02 2018. gada 17. aprīlī 13:02
  Jauns.lv
Tuvojas Latvijas futbola federācijas (LFF) kongress un jaunā prezidenta ievēlēšana. Pašlaik sabiedrībā aktīvi tiek apspriesti divi no trim kandidātiem – Latvijas telpu futbola asociācijas prezidents Vadims Ļašenko un bijušais Latvijas valsts vienības kapteinis futbolists Kaspars Gorkšs. Trešais no kandidātiem Krišjānis Kļaviņš ir kluss un nemanāms.

LFF ir liela organizācija, ar daudzskaitlīgu biedru skaitu.  Futbols ir olimpiskais sporta veids, tāpēc iztaujājām cita olimpiskā sporta veida  - Latvijas biatlona federācijas vadītāju Baibu Broku par viņas viedokli attiecībā uz gaidāmo jauno LFF prezidentu, to kandidātiem un notikumiem ap to ievēlēšanu.

Broka norādīja, ka nevienu no kandidātiem personīgi nepazīst un tos ir vērtējusi pēc jau paveiktā sportā, izstrādātajām programmām, komunikācijas ar sabiedrību par to, kas Latvijas futbolā darāms.

Broka Jauns.lv pauda, ka “kā citas [biatlona] federācijas vadītāja uz kandidātiem raugos no citas prizmas: ko nozīmē vadīt, administrēt un organizēt. Man simpātisks liekas tieši Vadima Ļašenko redzējums un jau sasniegtais, ja mēs raugāmies uz telpu futbolu. Tur ir struktūra, sistēma, vadība. Ir izveidota caurskatāma, saprotama un izsekojama sistēma. Nav jūtamas intrigas. Visas iespējamās domstarpības tiek atrisinātas iekšienē un tās netiek iznestas uz ārpusi. Telpu futbola reputācija ir izveidota patīkama. Šādu struktūru var izveidot cilvēks, kurš ar sirdi un dvēseli šo darbu dara, kurš tomēr māk strādāt ar cilvēkiem, kolektīvu un māk sabalansēt. Manuprāt,  Vadimam tas līdz šim ir izdevies.”

Raugoties uz alternatīvām kandidatūrām, Broka norāda, ka futbolists Gorkšs, protams, ir mūsu lepnums un zvaigzne, ideāls un iedvesmotājs mūsu jauniem mazajiem futbolistiem. Nenoliedzami ir viņa sasniegumi profesionālā sportā, vienlaikus norādot, ka viņai nav nekādu zināšanu par Gorkša administrēšanas spējām. LFF ir liela organizācija, kurai nepieciešamas spējas administrēšanā un vadīšanā. Būt vadītājam ir pavisam kaut kas cits nekā būt futbola iedvesmotājam bērniem un jauniešiem.

Par trešo kandidātu Kļaviņu informācijas neesot vispār, tāpēc Broka atturējās izteikt jebkādu viedokli.

Saistītās ziņas

LFF prezidenta amata kandidāts Gorkšs pieteikts pirmās līgas komandas "Auda" sastāvā 3
Neskatoties uz apsūdzībām spēļu sarunāšanā, Kļaviņš kandidēs par LFF prezidentu
Cīņa par Indriksona krēslu kļūst sīvāka: viens kandidāts pat uzsauc visiem ceļu un nakšņošanu dienu pirms balsojuma 8

Taujāta par “Futbola sarunām”, kas paredzētas dienu pirms kongresa un guvušas plašu sabiedrības rezonansi, Broka norādīja, ka viņa šajā situācijā nesaskata neko sliktu. “Protams, ir labi, ja regulāri ir tādas diskusijas. Dienu pirms vai dienu pēc -  tam nav nekādas nozīmes”, jo, viņasprāt, lielākā daļa biedru jau šobrīd ir izlēmuši par kuru no kandidātiem balsos. Tāpat Broka norādīja, ka diskusijas iepriekšējā vakarā pirms vēlēšanām notiek arī vēlēšanās politikā. Viņa arī vērsa uzmanību, ka pati ir piedalījusies vairākos vēlēšanu procesos un pēdējās diskusijas pirms vēlēšanām nav vienkāršas īpaši vēlētāju priekšā, jo kandidātam ir jāspēj atbildēt uz visiem jautājumiem:  gan uz ērtiem, gan neērtiem. Jāspēj neslēpjoties aci pret aci atbildēt uz jautājumiem, kurus nav iespējams prognozēt. Viņasprāt, šādas diskusijas organizēšana ir Ļašenko drosmes apliecinājums un šo soli Broka novērtē pozitīvi.

Jauns.lv jau ziņoja, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts Vadims Ļašenko 26.aprīlī, dienu pirms kongresa, kurā tiks vēlēta valsts futbola jaunā galva, rīkos diskusiju "Futbola sarunas", kurās piedalīsies vairāki LFF darbinieki.

LFF biedriem izsūtītajā pasākuma programmā rakstīts, ka diskusijā piedalīsies LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, Vidzemes reģionālā centra vadītājs Andis Rozītis un Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs.

Kā atklāja Andrejevs, viņu uz diskusiju uzaicinājis futbola skolas "Metta" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons, un viņam neesot bijis nojausmas, ka tās rīkotājs esot Ļašenko. Savukārt Kazakevičs atklāja, ka zinājis, kurš ir diskusijas rīkotājs.

Pats Ļašenko par gaidāmo diskusiju izsakās sekojoši: "Uzskatu, ka Latvijas futbols šodien pārdzīvo savam potenciālam neatbilstoši sarežģītu posmu, bet mūsu futbola cilvēki ar saviem darbiem ir pierādījuši un aizvien pierāda, ka tie ir spējīgi gūt panākumus. Es esmu aktīvs cilvēks, pēc būtības darītājs, līdz ar to futbola diskusiju kluba "Futbola sarunas" izveide ir mana iniciatīva, lai futbola ekspertiem būtu iespēja sanākt kopā un pārrunāt futbola attīstībai nozīmīgus jautājumus. Jā, 26.aprīlis ir ļoti tuvu LFF kongresam, bet pirms vēlēšanu skrējiena tas šobrīd bija vienīgais pieejamais datums," raksta Ļašenko.

Ļašenko pagājušajā nedēļā bija devies uz Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), lai runātu par Eiropas telpu futbola U-19 čempionāta organizēšanu Latvijā. "Uzskatu, ka tā ir unikāla iespēja, ko mēs nevaram laist garām, lai veicinātu telpu futbola attīstību Latvijā un stiprinātu starptautisko atpazīstamību, lai vēlāk varam pretendēt uz vēl lielāka mēroga sacensību organizēšanu Latvijā, kā piemēram, UEFA Superkauss, kas šogad norisināsies Igaunijā. Ceru uz pirmo diskusiju klubu "Futbola sarunas" atvest labas ziņas. Diskusiju sarunu kluba tradīciju vēlos turpināt un jau nākamo diskusiju klubu plānojam organizēt 2.jūnijā, pirms Latvijas un Igaunijas pārbaudes spēle. Domāju, ka šādas regulāras diskusija, varētu palīdzēt un veicināt Latvijas futbola attīstību," raksta Ļašenko.

Citi šobrīd lasa

Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Aizputes vidusskolas 9. klases izlaidumā sēro par avārijā uz Liepājas šosejas bojā gājušo jaunieti
Skatīt visus komentārus