Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents Vadims Ļašenko. (Foto: Eduards Paņičevs)

Bukmeikeri Futbola federācijas prezidenta krēslu paredz Vadimam Ļašenko 13

Futbols
2018. gada 19. aprīlī 14:34 2018. gada 19. aprīlī 14:34
  Jauns.lv
Nākamās nedēļas nogalē Latvijas Futbola federācijas kongresā tiks aizvadītas ārkārtas prezidenta vēlēšanas, pēc kurām pašreizējais prezidents Guntis Indriksons pārtrauks savu ilggadējo darbu. Kurš kļūs par viņa aizstājēju? Sporta totalizators "Betsafe”, ņemot vērā futbola sabiedrības aktualitātes un noskaņas, uzvaru vēlēšanās paredz Vadimam Ļašenko, pašreizējajam Telpu futbola asociācijas prezidentam.

Guntis Indriksons LFF prezidenta amatā atrodas jau ļoti ilgi, šajā ziņā esot viens no ilgāk strādājošajiem nacionālās federācijas vadītājiem Eiropā. Viņa spožākais panākums - Latvijas izlases dalība "Euro 2004” finālturnīrā - nogrimst arvien tālākā pagātnē, un jau vairākus gadus futbola līdzjutēji ar arvien šķībāku aci raudzījās LFF vadības darbībā, vērojot vietējā futbola un izlases snieguma pasliktināšanos, kā arī jauna nacionālā stadiona būvniecības projekta izjukšanu.

Taču LFF prezidentu izvēlas nevis futbola līdzjutēji, bet gan federācijā reģistrētie biedri, kuri iepriekšējos kongresos joprojām pārliecinoši pārvēlējuši Indriksonu prezidenta amatā. Bet pienācis tomēr brīdis, kad Indriksons izvēlējies aiziet pats, un kā savu sekotāju viņš publiski ieteicis Kasparu Gorkšu, Latvijas izlases bijušo kapteini.

Gorkšs Latvijas futbolā šobrīd ir praktiski lielākais brends, kurš turklāt bauda cieņu futbola līdzjutēju vidū. Smagas reputācijas problēmas cietušais Latvijas futbols šobrīd ļoti vēlas jaunas un pozitīvas pārmaiņas, un Gorkša ievēlēšana līdz ar to liekas loģisks risinājums.

Taču viss nav tik vienkārši, un sporta totalizators "Betsafe” Gorkšu nemaz nevērtē kā vēlēšanu galveno favorītu. Iespēja, ka Gorkšs kļūs par nākamo LFF prezidentu, novērtēta ar koeficientu 2,50, kamēr cita kandidāta Vadima Lašenko ievēlēšana saņēmusi krietni mazāko koeficientu 1,45.

Saistītās ziņas

Baiba Broka atzinīgi novērtē Ļašenko drosmi dienu pirms LFF prezidenta vēlēšanām rīkot diskusiju 11
Cīņa par Indriksona krēslu kļūst sīvāka: viens kandidāts pat uzsauc visiem ceļu un nakšņošanu dienu pirms balsojuma 8
LFF prezidenta amata kandidāts Gorkšs pieteikts pirmās līgas komandas "Auda" sastāvā 3

Lašenko ir Telpu futbola asociācijas prezidents, kurš līdz ar to var lepoties ar nozīmīgu pieredzi līdzīgā amatā, ko varētu izmantot, pārņemot LFF vadību. Lašenko turklāt ir labi sakari Latvijas futbola funkcionāru vidū, kas savukārt veido lielu daļu no kongresa dalībniekiem, un arī tie, kas augstu vērtē Gorkšu kā personību, var izvēlēties Lašenko organizatoriskās spējas, nevis šīs sfēras nosacītu debitantu.

Vēlēšanām savu kandidatūru pieteicis arī Krišjānis Kļaviņš, kurš bija vienīgais Indriksona izaicinātājs pirms diviem gadiem. Kļaviņa izredzes arī šoreiz tiek vērtētas kā ļoti nelielas ("Betsafe” bukmeikeru prognozēs tām piešķirts koeficients 9,00). Lai arī Kļaviņš cenšas sev uzturēt reputāciju kā bezkompromisu cilvēks, apkārt tiek čukstēts, ka liela nozīme var izrādīties tam, ar kuru no vēlēšanu favorītiem Kļaviņš būtu gatavs sastrādāties, un Lašenko šajā ziņā ir daudz ticamāks variants, kas atspoguļojas arī bukmeikeru izliktajā koeficientā.

Pavisam teorētiski iespējama arī situācija, ka LFF prezidenta amatā tomēr paliek Indriksons, piemēram, ja netiek savākts kvorums vai kaut kāda iemesla dēļ prezidenta ārkārtas vēlēšanas tiek svītrotas no kongresa darba plāna. Tas ir ļoti, ļoti mazticami, taču pirms dažām nedēļām Latvijas futbolā par pilnīgi neiespējamu notikumu tika uzskatīts arī valstsvienības zaudējums Gibraltāram. Koeficients uz to, ka Indriksons pēc kongresa tomēr paliks prezidenta amatā, ir 100,00.

Interesanti, ka portāls Sportacentrs.com vēsta to, ka Vadima Ļašenko uzvaras gadījumā būvniecības kompānija "LNK GROUP" distancēsies no interešu konflikta un nepiedalīsies nevienā iepirkumā par LFF objektu celtniecību, rekonstrukciju vai citu darbu veikšanu.

Saistībā ar LFF prezidenta vēlēšanām, gan esošais LFF prezidents Guntis Indriksons, gan prezidenta amata kandidāti Kļaviņš un Gorkšs pēdējo nedēļu laikā daudzkārt pauduši viedokli, ka "LNK GROUP" atbalsta Vadima Ļašenko kandidatūru, jo vēlas iegūt LFF pasūtījumus futbola infrastruktūras izbūvei.

Īpaši pateicīga šādu viedokļu tiražēšanai ir Vadima Ļašenko programma, kas paredz apjomīgu futbola infrastruktūras attīstību, tostarp Latvijas Futbola nacionālās sporta bāzes celtniecību. Ceram, ka šādi objekti tuvāko gadu laikā tiks uzbūvēti ļoti daudz.

"LNK GROUP", tās valdes priekšsēdētāja Artjoma Milova personā uzsver, ka sen atbalsta futbolu, kā arī labi pazīst Vadimu Ļašenko, kurš zināms arī ar lielisko veikumu telpu futbola attīstībā, faktiski no nulles Latvijā izveidojot plaukstošu futbola disciplīnu. "LNK GROUP" interesē rezultāts, lai Latvijas futbola izlase ved mājās uzvaras, lai Latvijas futbolisti ir pieprasīti pasaulē un sniedz paraugstundas mūsu bērniem, bet Latvijas treneri tiek pieprasīti darba citās valstīs.

Ņemot vērā līdzšinējo darba pieredzi, esam pārliecināti, ka ātrāku un apjomīgāku rezultātu futbola attīstīstībā LFF prezidenta amatā, sasniegs tieši Vadims Ļašenko.

Lai pārtrauktu priekšvēlēšanu spekulācijas, vēlēšanu rezultātu ietekmēšanas mēģinājumus, uzskatām par nepieciešamu informēt – "LNK GROUP" jau daudzkārt norādījuši un tagad to apstiprina publiski, gadījumā ja Vadims Ļašenko kļūs par LFF prezidentu, mēs distancēsimies no jebkura interešu konflikta un "LNK GROUP", tā meitas un saistītie uzņēmumi nekādā veidā nepiedalīsies nevienā iepirkumā par LFF objektu celtniecību, rekonstrukciju vai citu darbu veikšanu.

Citi šobrīd lasa

Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti
Skatīt visus komentārus