Ilggadējais Latvijas futbola izlase kapteinis Kaspars Gorkšs, uzvarot LFF prezidenta vēlēšanās, varētu nodrošināt arī prāvus ienākumus savai ģimenei. (Foto: Evija Trifanova/LETA)

Gorkša priekšvēlēšanu kampaņa balstās uz iespējamu interešu konfliktu 13

Futbols
2018. gada 24. aprīlī 05:14 2018. gada 24. aprīlī 05:14
  Jauns.lv
Kasparam Gorkšam pastāv iespējams interešu konflikts, kļūstot par Latvijas futbola federācijas (LFF) prezidentu.

Kaspars Gorkšs pēdējā laikā aktīvi publiskajā telpā runā par ētikas un morāles normām Latvijas futbolā. Asi izsakoties par saviem konkurentiem, mēģinot sevi padarīt par ētikas un morāles paraugu un šo ētisko normu “karognesēju” Latvijas futbolā.

Jauns.lv rīcībā nonākusi informācija, kas, iespējams, liecina par pretējo. Aiz skaļiem lozungiem par ētiku un morāli Gorkšs, šķiet, ir piemirsis savas ģimenes, iespējams, lielāko biznesu. Publiskajā telpā stāstot vien par bāru un restorānu biznesu, vienlaikus noklusējot par paša tēva veiksmes stāstu uzņēmējdarbībā.

Proti, ilggadējā Latvijas futbola izlases kapteiņa tēvam Jurim Gorkšam (pārstāv futbola klubu “Auda”) pieder kompānija SIA “Arena Sports” un viņš arī ir vienīgais šī uzņēmuma valdes loceklis. Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā pieejamo informāciju, SIA “Arena Sports” jau ilgstoši nodarbojas ar stadionu būvniecības darbiem, tostarp, sintētisko segumu izbūvē sporta laukumiem un sektoriem. Valsts un pašvaldības iepirkumos Jura Gorkša uzņēmums startē dažādi, proti, pats kā ģenerāluzņēmējs, kopā ar citām kompānijām, kā arī kā apakšuzņēmējs. Pēc publiski pieejamās informācijas, Kaspara Gorkša tēva bizness SIA “Arena Sports” nav vērtējams kā mazs. 2016. gada apgrozījums  bijis 918 370.00 eiro apmērā un viņš ar šo biznesu 2016. gadā ir spējis oficiāli nopelnīt 77 655.00 eiro.
Kaspars Gorkšs  savā programmā ir norādījis trīs prioritātes – pārvaldes efektivitāte, finanses un ilgtspēja. Lai panāktu ilgtspēju Latvijas futbolā, tam ir nepieciešama neizbēgama infrastruktūras attīstīšana, proti, ir nepieciešama  jaunu sporta laukumu izveide un esošo rekonstrukcijas, tostarp, sintētisko segumu izbūve. Gorkšs arī norādījis, ka aktīvi strādā ar pašvaldībām, lai veicinātu futbola attīstību. Jāatzīmē, ka tieši pašvaldības piešķir lielu daļu finansējuma sporta būvju rekonstrukcijai un segumu ieklāšanai.

Sportacentrs.com 16. aprīlī  rīkotajā diskusijā viens no kandidātiem – Vadims Ļašenko, uzdeva K.Gorkšam jautājumu par viņa tēva iesaisti sporta būvju celtniecībā un laukumu segumu maiņā. Kaspars izlikās nesaprotam jautājumu, kā rezultātā otrs no kandidātiem – Krišjānis Kļaviņš precizēja:  “Vai viņš [Gorkša tēvs] būs tas, kuram LFF uzticēs futbola laukuma ieklāšanu?”. Jāatzīst, ka Gorkšs bija zināmā mērā nepatīkami pārsteigts par šādu jautājumu un norādīja, ka LFF, viņaprāt, tēvam  laukumu ieklāšanu neuztic, papildinot, ka vismaz tieši noteikti nē. Noliedzot tēva saistību ar laukumu seguma ieklāšanas biznesu. Vēlāk Ļašenko papildināja šo jautājumu, kuru Gorkšs iespējams izlikās, ka nesaprot, kā rezultātā Kļaviņš pēc Gorkša nesniegtās atbildes norādīja, ka “uzskatīsim, ka mēs nesaprotam jautājumus uz kuriem mēs negribam atbildēt”, tādējādi netieši norādot par Gorkša iespējami tīšu nevēlēšanos atbildēt uz sev neērtiem jautājumiem sabiedrības un LFF biedru priekšā.

Saistītās ziņas

Kapteinis Gorkšs paliek uz sava kuģa: "Futbolists droši vien es būšu visu mūžu" 12
Askolds Uldriķis skaidro situāciju ar Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata kandidātiem 10
Bukmeikeri Futbola federācijas prezidenta krēslu paredz Vadimam Ļašenko 13

Jāatzīmē, ka Jura Gorkša veiksmīgā biznesa attīstīšana ir bijusi iespējama ne bez līdzšinējā LFF prezidenta Gunta Indriksona labvēlības. Medijos plaši izskanējis, ka tieši Kaspars Gorkšs ir Indriksona favorīts no esošajiem trim kandidātiem uz LFF prezidenta amatu, bez tam Juris Gorkšs savulaik kopā ar Indriksonu darbojies vienā valdē LFF.

Citi šobrīd lasa

Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti
Skatīt visus komentārus