Motosportists Kārlis Sabulis. (Foto: Evija Trifanova/LETA)

Motokrosistam Sabulim 13.vieta Eiropas čempionāta posmā Ķegumā

Citi sporta veidi
2018. gada 13. maijā 14:00 2018. gada 13. maijā 14:00
  LETA
Latvijas motosportists Kārlis Sabulis svētdien izcīnīja 13.vietu "Zelta zirga" trasē Ķegumā notikušā Eiropas čempionāta posma 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) klases sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju divu braucienu summā kļuva francūzis Matiss Boisrāms, kurš sestdien triumfēja pirmajā braucienā, bet otrajā bija tikai piektais. Otro vietu izcīnīja dānis Mikels Hārups, kurš svētdien bija ātrākais otrajā braucienā, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās brits Mels Pokoks.

Savukārt Sabulis sestdien pirmajā braucienā bija desmitais, kamēr svētdien otrajā - sešpadsmitais, kas viņam kopējā ieskaitē ļāva ieņem 13.vietu.

Vēl no Latvijas sportistiem 30.vietā šajā etapā ierindojās Arnolds Sniķers, bet 35.pozīcijā bija Kristers Drevinskis. Sestdienas pirmajā braucienā viņi bija attiecīgi 22. un 28.vietā, kamēr svētdien - 27. un 33.pozīcijā.

EMX250 klasē šosezon pie punktiem kopvērtējumā tikuši Sabulis un Tomass Šileika, kuri pēc četriem veiktiem posmiem atrodami attiecīgi 18. un 21.vietā.

Turpat Ķegumā norisinājās sacensības arī EMX125 klasē, kur otrajā braucienā 35.vietā starp 36 finišu sasniegušiem braucējiem ierindojās Ralfs Edgars Ozoliņš. Sestdien pirmajā braucienā viņš bija 18.vietā, bet divu braucienu summā latvietim 24.pozīcija.

Tikmēr uzvaru šajā klasē izcīnīja austrietis Renē Hofers. Šajā klasē startēja arī Mairis Pumpurs, kurš gan nepārvarēja kvalifikāciju.

Šīs klases kopvērtējumā Ozoliņš ar šajā posmā iegūtiem trim punktiem atrodas 40.vietā.

Svētdien tiks aizvadīti izšķirošie braucieni arī pasaules čempionāta MXGP un MX2 klasēs, kur par uzvaru cīnīsies arī mājinieks Pauls Jonass.

Izšķirošie starti sāksies plkst.13.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2020.gadam. Lielākais šī gada jaunums ir, ka pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē. Šajā nedēļa nogalē Ķegumā startē apmēram 240 sportisti no vairāk nekā 20 valstīm.

Citi šobrīd lasa

"Pirmais taustiņš Lanai, otrais - man pašam," - Raimonds Pauls par savas ģimenes pieminekļa tapšanu
FOTO: pusnaktī partnerību reģistrējis pirmais viendzimuma pāris Latvijā - Jānis un Maksims 11
Dzērājšofera izraisītā avārijā cietusi Latvijas vadošā sprintere Gunta Vaičule 1
Pievienot komentāru