Sportida/SIPA

Pēc trūkumu novēršanas apstiprināti vēl četri kandidāti uz vietām LFF valdē

Futbols
2020. gada 9. aprīlī 20:33 2020. gada 9. aprīlī 20:33
  Jauns.lv
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja pēc tam, kad četriem kandidātiem uz amatiem LFF valdē piešķīra papildu termiņu pieteikumu trūkumu novēršanai, 9. aprīlī apstiprinājusi minēto personu dalību šogad paredzētajās vēlēšanās.

LFF Vēlēšanu komiteja, konstatējot trūkumu novēršanu, par atbilstošiem LFF statūtu prasībām par prezidenta kandidātu atzinusi Vadimu Ļašenko, par valdes locekļa kandidātu - Nauri Marckeviču, bet par viceprezidenta kandidātiem - Olafu Pulku un Sergeju Kovaļovu. 

Jau ziņots, ka iepriekš LFF Vēlēšanu komiteja par atbilstošiem LFF statūtu prasībām atzina arī valdes locekļa kandidātu Anda Rozīša, Emīla Latkovska un Viktorijas Mihaļčukas pieteikumus. Vēl septiņu personu pieteikumus LFF Vēlēšanu komiteja atzinusi par neatbilstošiem LFF statūtiem. Šie lēmumi ir pārsūdzami LFF statūtos noteiktajā kārtībā, vēršoties LFF Apelāciju komisijā trīs darba dienu laikā, skaitot no dienas pēc LFF Vēlēšanu komitejas lēmuma saņemšanas.

Sākotnēji 24. aprīlī paredzētais LFF kongress, kurā paredzētas LFF valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo stāvokli un ar attiecīgu LFF valdes 3. aprīļa lēmumu pārcelts uz pašlaik nenoteiktu laiku. LFF vērtēs kongresa organizēšanas iespējas atkarībā no tālākās valstī noteiktās ārkārtējās situācijas attīstības gaitas.

Saskaņā ar LFF statūtiem visus ar vēlēšanu kandidātu atbilstību dalībai vēlēšanās saistītos jautājumus izskata šim mērķim izveidotā neatkarīgā institūcija – LFF Vēlēšanu komiteja, kas ieviesta līdz ar pērn apstiprināto LFF statūtu jauno redakciju un kuras sastāvs ir LFF biedru apstiprināts.

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies 1
Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Pievienot komentāru