Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš. (Foto: LETA)

Liepiņš "BinckBank" tūres pēdējā posmā nefinišē un paliek bez rezultāta

Citi sporta veidi
2020. gada 3. oktobrī 23:55 2020. gada 3. oktobrī 23:55
  Jauns.lv / LETA
Latviešu riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek-Segafredo" komandas sestdien UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "BinckBank" piektajā jeb pēdējā posmā nesasniedza finišu un palika bez rezultāta.

Sestdien tūres noslēgumā tika veikts 183,6 kilometrus garš posms ar finišu Gerārdsbergenā. Posma otrajā pusē riteņbraucējiem bija jāveic četri apļi pilsētas apkārtnē un jāpievar vairāki kāpumi.

Par pēdējā posma uzvarētāju tika kronēts nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix"), kurš distanci mēroja četrās stundās septiņās minūtēs un 39 sekundēs.

Četras sekundes no uzvarētāja atpalika mājinieks Olivers Naesens ("AG2R La Mondiale"), bet kopā ar viņu finišēja itālis Sonijs Kolbrelli ("Bahrain - McLaren").

Liepiņš bija viens no 58 sportistiem, kuri nolēma nefinišēt pēdējā etapā, kā rezultātā kopvērtējumā palika bez rezultāta. Vēl viens sportists nemaz neizgāja uz starta.

Kopvērtējumā uzvaru svinēja pēdējā etapa uzvarētājs, kurš tuvāko sekotāju Sērenu Krāgu Andersenu no Dānijas ("Sunweb") apsteidza par astoņām sekundēm, bet šveicietis Stefans Kings ("Groupama - FDJ") bija par vēl 15 sekundēm lēnāks.

Jau ziņots, ka trešdien 10,9 kilometrus garais otrais posms ar atsevišķu startu Nīderlandē pieņemto Covid-19 ierobežojumu dēļ tika atcelts.

Pēdējo reizi kāds no Latvijas sportistiem šajā sacensībās piedalījās 2016.gadā. "Astana" komandā togad brauca Gatis Smukulis, taču viņš pēdējā etapā nesasniedza finišu.

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies 1
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti
Pievienot komentāru