Krists Neilands kopvērtējumā pakāpies jau līdz 21. pozīcijai. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Neilands Parīzes - Nicas daudzdienu velobrauciena ceturtajā etapā izcīna 23. vietu

Citi sporta veidi
2021. gada 10. martā 17:52 2021. gada 10. martā 17:52
  Jauns.lv / LETA
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas trešdien pasaules tūrē iekļautajās Parīzes - Nicas daudzdienu velobrauciena ceturtās dienas sacensībās ierindojās 23.vietā.

Sacensību ceturtajā posmā riteņbraucēji mēroja 187,6 kilometrus garu distanci, kurā iekļauti seši otrās kategorijas kāpumi, bet finišā jāuzbrauc pirmās kategorijas kalnā.

Uzvaru izcīnīja slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš tuvāko sekotāju no Vācijas Maksimiliānu Šahmanu ("Bora–Hansgrohe") apsteidza par 12 sekundēm. Kopā ar Šahmanu finišu sasniedza vēl trīs sportisti, no kuriem trešo vietu izcīnīja francūzis Gijoms Martēns ("Cofidis, Solutions Credits").

Rogličam šī bija karjeras 48. uzvara.

"Israel Start-Up Nation" vienības riteņbraucēji trešdienas posmā lūkoja palīdzēt Neilandam, kurš uzvarētājam zaudēja 53 sekundes un ierindojās 23. pozīcijā.

Rogličs izšķirošo atrāvienu veica 2,9 kilometrus pirms finiša un spēja nosargāt savu pārsvaru. Viņam sekoja "Astana - Premier Tech" komandas braucēji no Spānijas Jons Izagire un Luiss Sančess, no kuriem tikai pirmais ielauzās vadošajā desmitniekā. Izagire līderim zaudēja 16 sekundes un bija desmitais.

Kopvērtējuma līderis ir Rogličs, kurš par 35 sekundēm apsteidz Šahmanu, bet vēl divas sekundes iepaliek amerikānis Brendons Maknaltijs (UAE). Neilands pēc veiksmīgā starta ceturtajā etapā no 40. vietas pakāpies uz 21. un līderim zaudē vienu minūti un 45 sekundes.

Piektajā posmā riteņbraucējus sagaida 200,2 kilometrus gara distance, kurā iekļauts viens trešās kategorijas kāpums.

2020. gadā velobrauciena kopvērtējumā uzvarēja "Bora–Hansgrohe" braucējs vācietis Maksimiliāns Šahmans.

Neilands finišu nesasniedza, jo slimības dēļ bija spiests no sacensībām izstāties pēc piektā posma, tobrīd kopvērtējumā ieņemot 16. pozīciju.

79. Parīzes - Nicas velobrauciens finišēs 14. martā Nicā.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velosacensību "Tirreno-Adriatico" pirmajā etapā ierindojās 88.vietā, bet viņa komandas biedrs Emīls Liepiņš ieņēma 106.pozīciju.

Sacensību pirmajā posmā riteņbraucēji mēroja 156 kilometrus garu distanci, kurā tikpat kā nebija kāpumu.

Uzvaru pirmajā etapā izcīnīja beļģis Vauts van Ārts ("Jumbo-Visma"), viņam finišu kopā ar lielo grupu sasniedzot pēc trim stundām 36 minūtēm un 17 sekundēm. Otro vietu izcīnīja austrālietis Keilebs Jūans ("Lotto Soudal"), bet uzreiz aiz viņa finišēja kolumbietis Fernando Gavirija (UAE).

Gan Skujiņš, gan Liepiņš finišu sasniedza kopā ar uzvarētāju un tika klasificēti attiecīgi 88. un 106.vietā.

Iepriekš "Trek-Segafredo" komanda vienās sacensībās vēl ne reizi nebija startējusi ar diviem Latvijas riteņbraucējiem.

Finišu pirmajā etapā kopumā sasniedza 175 riteņbraucēji.

Liepiņš iepriekš karjerā nebija startējis šajās sacensībās, bet Skujiņš pirms diviem gadiem kopvērtējumā ieņēma augsto 19.vietu. Togad Krists Neilands ierindojās 93.pozīcijā.

Otrajā posmā riteņbraucējiem būs jāmēro 202 kilometrus gara distance, kurā īsi pirms finiša būs jāpārvar neliels kāpums.

"Tirreno-Adriatico" sacensībās paredzēti septiņi etapi, no kuriem pēdējais būs individuālais brauciens.

Citi šobrīd lasa

Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti
Pievienot komentāru