Krists Neilands aizvadījis ļoti sekmīgi velobrauciena sesto posmu. (Foto: EPA/Scanpix)

Krists Neilands Parīzes-Nicas velobrauciena sestajā posmā nopelna ranga punktu un pakāpjas kopvērtējumā

Citi sporta veidi
2021. gada 12. martā 18:07 2021. gada 12. martā 18:07 | Papildināts, 2021. gada 12. martā 18:30
  Jauns.lv / LETA
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas piektdien pasaules tūrē iekļautajās Parīzes-Nicas daudzdienu velobrauciena sestās dienas sacensībās ierindojās desmitajā vietā, nopelnīdams vienu Starptautiskā Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules ranga punktu.

Piektdien riteņbraucēji mēroja 202,4 kilometrus garu distanci ar pieciem kategorizētiem kāpumiem, no kuriem viens bija pirmās kategorijas, divi - otrās un trešās kategorijas kāpumi.

Uzvaru grupas finišā izcīnīja kopvērtējuma līderis slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš apsteidza francūzi Kristofu Laporti ("Cofidis, Solutions Credits") un austrālieti Maiklu Metjūsu ("BikeExchange").

Lielajā grupā finišēja tikai 38 sportisti, kuru vidū augsto desmito vietu izcīnīja Neilands. Viņš bija vienīgais savas komandas sportists vadošo grupā.

Finišēja 142 no startējušajiem 147 sportistiem.

Kopvērtējumā līderpozīcijās nostiprinājās slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš par 41 sekundi apsteidz tuvāko sekotāju no Vācijas Maksimiliānu Šahmanu ("Bora–Hansgrohe"), vēl deviņas sekundes atpalika "Astana - Premier Tech" komandas braucējs no Spānijas Jons Izagire. Neilands kopvērtējumā pakāpies uz 20. pozīciju un no Rogliča atpaliek vienu minūti un 55 sekundes.

Septītajā posmā riteņbraucējus sagaida 119,2 kilometrus gara distance ar trim otrās kategorijas kāpumiem un finišu pirmās kategorijas kāpumā 1499 metru augstumā Valdeblorā Lakolmianā.

2020. gadā velobrauciena kopvērtējumā uzvarēja "Bora–Hansgrohe" braucējs vācietis Maksimiliāns Šahmans.

Neilands finišu nesasniedza, jo slimības dēļ bija spiests no sacensībām izstāties pēc piektā posma, tobrīd kopvērtējumā ieņemot 16. pozīciju.

79. Parīzes-Nicas velobrauciens finišēs 14. martā, taču ne Nicā, kā sākotnēji bija plānots, jo Piejūras Alpu departamentā atjaunoti nedēļas nogales Covid-19 ierobežojumi.

Latvijas riteņbraucēji Emīls Liepiņš un Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas piektdien ieņēma attiecīgi 64. un 155.vietu UCI Pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velosacensību "Tirreno-Adriatico" trešajā posmā.

Piektdien riteņbraucēji veica 219 kilometrus garu distanci ar vairākiem kāpumiem.

Sprinta finišā uzvaras laurus plūca nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix"), kurš apsteidza Beļģijas riteņbraucēju Vautu van Ērtu ("Jumbo-Visma") un Davidi Balerīni no "Deceuninck - Quick Step" komandas.

Lielajā grupā ar laiku piecas stundas 24 minūtes un 18 sekundes finišēja 47 riteņbraucēji.

Liepiņš 29 sekundes vēlāk finišēja vienā no sekotāju grupiņām kā trešais no pieciem braucējiem. Skujiņš no uzvarētāja atpalika četras minūtes un 52 sekundes, finišējot pēdējais četru braucēju grupā.

Kopvērtējumā līdera godu saglabā van Ērts, kurš par četrām sekundēm apsteidz van der Pūlu, par desmit sekundēm - iepriekšējā posma uzvarētāju francūzi Žiljēnu Alafilipu ("Deceuninck - Quick Step").

Skujiņš atpaliek 16 minūtes un 27 sekundes un ir 125.vietā, Liepiņš atpaliek 18 minūtes un 43 sekundes un ir 147.vietā.

"Tirreno-Adriatico" sacensībās paredzēti septiņi posmi, no kuriem pēdējais otrdien būs individuālais brauciens.

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies 1
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti
Pievienot komentāru