Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF)

Liepiņam 104.vieta Polijas tūres kopvērtējumā un otrais "kalnu karaļa" vērtējumā

Citi sporta veidi
2021. gada 15. augustā 21:15 2021. gada 15. augustā 21:15
  Jauns.lv / LETA
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek - Segafredo" komandas svētdien ieņēma 112.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Pologne" septītajā posmā, kopvērtējumā finišējot 104.vietā, bet "kalnu karaļa" vērtējumā ieņemot otro vietu.

Tūres pēdējā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 145,1 kilometra garš posms no Zabžes līdz Krakovai ar trešās kategorijas kāpumu etapa pirmajos 20 kilometros.

Uzvaru lielās grupas finišā sadalīja četru braucēju grupiņa, kura par četrām sekundēm bija atrāvusies no lielās grupas.

Uzvarēja Juliuss van den Bergs no Nīderlandes ("EF Education - Nippo"), kurš apsteidza "Israel Start-Up Nation" riteņbraucēju Aleksī Renāru un "Movistar" vienības pārstāvi amerikāni Mateo Džordžensonu. "Liekais", paliekot ceturtajā izrādījās itālis Džanni Moskons no "Ineos Grenadiers".

Liepiņš 141 braucēja konkurencē finišēja lielajā grupā.

Kopvērtējumā uzvaru svinēja otrā un ceturtā posma uzvarētājs Žuāu Almeida no Portugāles no "Deceuninck - Quick Step" komandas, kurš par 20 sekundēm apsteidza slovēni Mateju Mohoriču ("Bahrain - Victorious") un par 27 sekundēm - poli Mihalu Kvjatkovski ("Ineos Grenadiers").

Liepiņš līderim zaudēja 28 minūtes un 54 sekundes, kas deva 104.vietu, bet "kalnu karaļa" vērtējumā dobelnieks ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties vien Polijas izlases riteņbraucējam Lukašam Ovsjanam.

Pagājušajā gadā kopvērtējumā uzvarēja beļģis Remko Evenepūls. Šogad Polijas tūre svinēja savu 78.gadskārtu.

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies 2
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Pievienot komentāru