Rīgas "Dinamo" zaudē "Soči" komandai

Hokejs
2021. gada 5. novembrī 21:55 2021. gada 5. novembrī 21:55 | Papildināts, 2021. gada 5. novembrī 22:29
  Jauns.lv / LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" piektdien mājas spēļu sērijas turpinājumā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piekāpās Latvijas aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētajai "Soču" vienībai.
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un HK "Soči" komandām ''Arēnā Rīga''. (Foto: LETA)

Zaudējumus liedza "Dinamo" komandai pietuvoties Rietumu konferences pirmajam devītniekam, turklāt tagad tikai par punktu atpaliek Soču hokejisti.

Rīdzinieki iedzinējos nonāca jau piektajā minūtē, kad komandas biedra tālu metienu pielaboja Ņikita Zorkins, panākot 1:0 Soču hokejistu labā. Perioda turpinājumā "Dinamo" izturēja vienu mazākumu un rezultāts palika nemainīgs.

Rīgas "Dinamo" savā laukumā lūkos uzvarēt Jāni Jaku un neparocīgo "Soči" komandu

  Rietumu konferences tabulā: 21:55

 

  Nākamā spēle pret "Jokerit" 21:51

Nākamo spēli "Dinamo"aizvadīs svētdien, 7. oktobrī, pret Rietumu konferences vicelīderiem "Jokerit". Nesen abas komandas tikās Helsinkos, kur rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar 0:8. 

Pēc šodienas neveiksmes "Dinamo" no izslēgšanas spēļu zonas šķir jau seši punkti jeb trīs uzvarētu spēļu tiesa. 

  Spēles beigusies. "Dinamo" - "Soči" 0:3 21:46
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un HK "Soči" komandām ''Arēnā Rīga''. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

 

  Noraidījums "Dinamo" 21:43

58. minūte. Divas minūtes par rupjību nopelna Bērziņš. Šķiet, ka šīs spēles uzvarētājs jau ir noskaidrots. 

  54. minūte 21:37

"Dinamo" ilgstoši uzbrūk, tomēr īsti bīstami momenti nav. Soči cenšas spēlēt maksimāli vienkārši, pie pirmās iespējas ripu vienkārši izraidot no savas zonas. 

  50. minūte 21:29

"Dinamo" pilnā sastāvā. Soči neko bīstamu neizveidoja, taču viņiem tās bija vēl divas drošas minūtes uzvaras virzienā. 

  Noraidījums "Dinamo" 21:26

48. minūte. Par pretineika grūšanu apmalē divas minūtes nopelna Červenijs. 

  47. minūte 21:24

Soči spēlē pilnā sastāvā. Vairākuma pēdējā minūtē "Dinamo" labāko šīvakara iespēju gūt vārtus ar savu spēli nozog Tretjaks. 

  47. minūte 21:22

Vairākuma pirmajā minūtē "Dinamo" netiek zonā, pēc Dārziņa pazaudētas ripas Soču uzbrucējs aizmūk viens pret Matsonu. Vārtsargs vēl atstāj cerību rīdziniekiem izglābties. 

  Noraidījums Sočiem 21:21

45. minūte. Patriks Ozols individuāli raujas uz vārtiem un tiek apturēts ar noteikumu pārkāpumu. Divas minūtes Rundbladam. 

  43. minūte 21:18

Poirjē aizsūtīts uz ceturto maiņu. Treneris Kuļibaba veicis vēl dažas izmaiņas uzbrukumu virknējumos, lai kaut kā mainītu neveiksmīgo spēles ritējumu. 

  Sācies trešais periods 21:15

 

  Tretjaka problēma 21:07

"Dinamo" lielākā problēma šovakar ir uzbrukumā, kur divu periodu laikā nav izdevies gūt vārtus un arī iespējas bijušas pavisam maz. Soču vārtos veiksmīgi darbojas Maksims Tretjaks, kurš savulaik divas sezonas pārstāvēja arī Ģirta Ankipāna trenēto Rīgas "Dinamo". 

Tretjaks šosezon bija piedalījies astoņās spēlēs, vidēji ielaidis 4,15 vārtus un atvairījis tikai  83% metienu. Soču komandas līdzjutēji sociālajos tīklos spēles sākumā sprieda, kurā  minūtē viņu vajadzēs nomainīt, taču Maksims šovakar turas kā klints un pagaidām ir sausā. 

  "Dinamo" ar 5+1 aizsargu 21:02

Rīdzinieki palikuši ar sešiem aizsargiem, viens no kuriem ir no uzbrucēja pārprofilētais Gunārs Skvorcovs. 

Šāda situācija radās spēles 24. minūtē, kad Kārlis Čukskte pie pretinieku vārtiem iesaistījās asumos un netīšam iesita tiesnesim. Par fizisku kontaktu ar tiesnesi Čukste tika noraidīts līdz spēles beigām. 

 

  Otrā perioda statistika 21:01

Metieni 23-19 ; metieni vārtu rāmī 12-16 ; iemetieni 17-9 ; bloķēti metieni 1-4 ; spēka paņēmieni 4-5 ; laiks uzbrukumā 03:56-02:20 ; soda minūtes 22-6.

  Beidzies otrais periods 20:58

"Dinamo" - "Soči" 0:3.

Otrajā periodā bija līdzvērtīga spēle, taču vārtus atkal guva tikai viesi. 

  Vārti! "Dinamo" "Soči" 0:1 20:45

 

  Vārti! "Dinamo" - "Soči" 0:3 20:25

28. minūte. Tikai 11 sekundes Sočiem vajadzīgas vēl vienu vārtu gūšanai, šoreiz izmantojot divas vārtsarga Matsona kļūdas. 

 

  Vārti! "Dinamo" - "Soči" 0:2 20:22

28. minūte. Soči izmanto izgājienu "divi pret vienu".

 

  Soču sastāvs 19:27

 

Otrā perioda ceturtajā minūtē laukuma saimnieki palika bez aizsarga Kārļa Čukstes, kurš asumos pie pretinieku vārtiem netīšām iesita līnijtiesnesim, saņemdams par to 20 minūšu disciplinārsodu. 

Trešdaļas astotajā minūtē viesi guva divus vārtus ar 11 sekunžu starpību un nostiprināja savu vadību. Vispirms pēc viduszonā apturēta uzbrukuma ātrā pretuzbrukumā izcēlās Kirils Petkovs, bet pēc tam rupju kļūdu pieļāva rīdzinieku vārtsargs Juhans Matsons, kurš, piespēlējot ripu uz laukuma malu, atdeva to pretiniekam, kas Martinam Bakošam ļāva panākt 3:0.

Trešajā periodā mājiniekiem lauzt cīņas gaitu neizdevās, turklāt atspēlēties liedza divi nopelnītie noraidījumi. "Sauso" spēli pretinieku vārtos aizvadīja "Dinamo" bijušais vārtsargs Maksims Tretjaks.

Jaks, kurš nebija spēlējis kopš 15.oktobra, šajā laikā izlaižot septiņus dueļus, piektdien laukumā pavadītajās desmit minūtēs un 50 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 23 punktiem 25 spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Soči" atrodas 11.vietā ar 22 punktiem 27 aizvadītajās spēlēs.

Svētdien "Dinamo" eksaminēs Helsinku "Jokerit" komandu, bet pēc tam būs nedēļu ilga pauze. Mājas spēļu sērijas noslēgumā Rīgā viesosies Riharda Bukarta pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" un Kazaņas "Ak Bars".

Pēdējā aizvadītajā spēlē Rīgas komanda ar rezultātu 4:1 pārspēja Maskavas "Dinamo", pārtraucot četru neveiksmju sēriju. Pirms tam rīdzinieki pēcspēles metienos ar rezultātu 4:5 piekāpās Rietumu konferences līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

Viesu komanda pēdējā mačā ar rezultātu 1:3 piekāpās Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet pirms tam uzvarēja trīs spēlēs pēc kārtas, pārspējot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 2:0, Maskavas "Spartak" ar 3:1 un Podoļskas "Vitjaz" ar 3:1.

Šosezon komandas jau bija tikušās divas reizes, vienā no tām uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnot Rīgas komandai.

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Pievienot komentāru