Rīgas "Dinamo" zaudē Helsinku "Jokerit" komandai

Hokejs
2021. gada 7. novembrī 19:31 2021. gada 7. novembrī 19:31
  Jauns.lv / LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" svētdien, turpinot mājas spēļu sēriju, otro reizi šosezon piekāpās Helsinku "Jokerit".

Rīdzinieki ar rezultātu 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) piekāpās Helsinku "Jokerit".

Vienīgos vārtus "Dinamo" labā guva Hanters Šinkaruks.

Kontinentālās hokeja līgas spēle "Arēnā Rīga", kurā tiekas Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" komandas. (Foto: LETA)

Pirmajā trešdaļā abas komandas spēlēja piesardzīgi. Apmēram 12 minūtes pēc spēles sākuma vārtu gūšanas iespēju sev izkārtoja "Jokerit", taču rīdzinieki labi aizsargājās. Trešdaļas pēdējās piecās minūtēs Jere Karjalainens par sitienu ar nūju saņēma divu minūšu noraidījumu. Vairākumā viesu komandu vadībā izvirzīja Braiens O'Nīls, raidot ripu vārtos no ļoti tuvas distances.

Trešdaļas izskaņā rīdzinieki vēlreiz pārkāpa noteikumus, pie noraidījuma par pretinieka turēšanu ar nūju tiekot Gintam Meijai. Šoreiz vairākkārt komandu glāba vārtsargs Juhans Matsons. 

Otrajā trešdaļā arī viesu komanda nopelnīja mazākumu par grūdienu mugurā, kas tika izpildīts pret Mārtiņu Karsumu. Lielāko daļu vairākuma rīdzinieki pavadīja pretinieku aizsardzības zonā, mēģinot izveidot iespēju gūt vārtus, kas neizdevās. 

Īsi pēc vairākuma Rīgas komandai mazākumu sagādāja Filips Buncis par spēli ar augsti paceltu nūju. Esot mazākumā, Daniels Bērziņš pārtvēra pretinieku ripu viduszonā un kopā ar Hanteru Šinkaruku ātrajā uzbrukumā izgāja divatā pret vārtsargu, taču nespēja gūt vārtus. Pēc neizmantotas rīdzinieku iespējas, vairākumu realizēja Niklas Jansens, panākot 2:0.

Minūti un 12 sekundes līdz otrās trešdaļas beigām Helsinku komandas labā trešos vārtus pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā guva Tēmu Turunens. Trešo trešdaļu rīdzinieki sāka vairākumā, jo otrās trešdaļas izskaņā tika noraidīts O'Nīls, taču tas netika izmantots, lai samazinātu starpību. 

Pēc Oskara Cibuļska noraidījuma "Jokerit" vajadzēja tikai 31 sekundi, lai gūtu vēl vienus vārtus, šoreiz precīzam esot Aleksam Grantam. Trešdaļas gaitā vieni Helsinku komandas vārti netika ieskaitīti, jo pretinieku komandas spēlētājs atradās vārtsarga laukumā un traucēja Matsonam tvert ripu.

Pēc pretinieku vārtsarga kļūdas vārtos ripu raidīja Šinkaruks, gūstot vienīgos vārtus Rīgas komandas labā. Četras minūtes un deviņas sekundes līdz spēles beigām rīdzinieki nopelnīja vēl vienu mazākumu, bet minūti pēc tam arī viesu komanda pārkāpa noteikumus, taču neviena no komandām vairs neguva vārtus.

Kopvērtējumā Rietumu konferencē pēc 26 aizvadītām spēlēm Rīgas "Dinamo" atrodas desmitajā pozīcijā ar izcīnītiem 23 punktiem.

Iepriekšējā komandu tikšanās reizē rīdzinieki zaudēja ar graujošu rezultātu 0:8.

Pēc šīs spēles Rīgas komandai būs nedēļu ilga pauze, kam sekos mačs 15.novembrī, kurā uzņems Riharda Bukarta pārstāvētā Vladivostokas "Admiral".

Rīgas "Dinamo" savā laukumā centīsies revanšēties Helsinku "Jokerit" par smagāko sakāvi

  "Jokerit" pakāpjas uz pirmo vietu 19:17

"Jokerit" šī uzvara ļāva pakāpties uz pirmo vietu Rietumu konferencē. "Dinamo" ar 23 punktiem paliek desmitajā vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot jau par septiņiem punktiem. 

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs jau pēc izlašu pauzes, 15. novembrī savā laukumā uzņemot Vladivostokas "Admiral". 

  VIDEO: Rīgas "Dinamo" vārtu guvums 19:15

 

  Spēle beigusies 19:15

"Dinamo" - "Jokerit" 1:4

Kontinentālās hokeja līgas spēle "Arēnā Rīga", kurā tiekas Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" komandas. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

 

  59. minūte 19:14

"Jokerit" spēlē pilnā sastāvā.

  58. minūte 19:13

"Dinamo" spēlē pilnā un sastāvā un vienu minūti to varēs darīt vairākumā. 

  Noraidījums "Jokerit" 19:12

57. minūte. Pretuzbrukumā aizskrien "Dinamo", Juvonens trver ripu pēc Kuldas metiena un cenšas to izspēlēt uz priekšu, kas noteikumos nav atļauts un tiek sodīts ar divām minūtēm. 

  Noraidījums "Dinamo" 19:09

56. minūte. Par klupināšanu noraidīts Skārlets. 

  Vārti! "Dinamo" - "Jokerit" 1:4 19:06

55. minūte. "Jokerit" vārtsarga Juvonena kļūdu izmanto Šinkaruks. Vārtsargs, cenšoties izmest ripu no zonas, trāpa pa Šinkaruka kāju un tā iespurdz vārtos. 

  52. minūte 19:00

Kulda nonāk aci pret aci ar vārtsargu, apspēlēt neizdodas. Pretējā uzbrukumā spēcīgi met Antila, Matsons ripu tver. 

  VIDEO: "Jokerit" ceturtie vārti 18:55

 

  Neieskaitīti vārti 18:50

47. minūte. O'Nīls iemet ripu "Dinamo" vārtos, taču vārtsarga laukumā ir arī iepriekšējā abu komandu mačā četrus vārtus guvušais Šrēders, kurš traucē Matsona darbību. 

Tiesneši pēc video noskatīšanās lemj, ka vārti netiek skaitīti. 

  Vārti! "Dinamo" - "Jokerit" 0:4 18:46

45. minūte. "Jokerit" pacietīgi meklē savu iespēju vairākumā un atrod Granta metienu, kurš no tālas distances cauršauj visu aizsardzību un Matsonu. 

  Noraidījums "Dinamo" 18:45

44. minūte. Par pretinieka grūšanu divas minūtes Cibuļskim. 

  42. minūte 18:41

Dārziņš labi vārtu priekšā atrod Červeniju, tomēr aizsargs paspēj pamainīt ripas virzienu un čeham metiens nesanāk. 

"Jokerit" spēlē pilnā sastāvā. 

  Sācies trešais periods 18:38

"Dinamo" vēl minūti un 40 sekundes ir iespēja spēlēt vairākumā. 

  VIDEO: "Jokerit" trešie vārti 18:36

 

  VIDEO: "Jokerit" otrie vārti 18:31

 

  Otrā perioda statistika 18:26

Metieni 15-18 ; metieni vārtu rāmī 9-13 ; iemetieni 4-17 ; bloķ'ti metieni 2-3 ; spēka paņēmieni 4-1 ; laiks uzbrukumā 02:51-03:25 ; soda minūtes 2-4

Kontinentālās hokeja līgas spēle "Arēnā Rīga", kurā tiekas Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" komandas. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

 

  Otrais periods beidzies 18:22

Kārtējais neveiksmīgais otrais periods "Dinamo" izpildījumā. 

  Noraidījums "Jokerit" 18:21

40. minūte. Par pretiniek turēšanu noraidīts O'Nīls. Šajā periodā vēl 20 sekundes.

Pēdējā aizvadītajā spēlē rīdzinieki ar rezultātu 0:3 piekāpās "Soču" vienībai, bet pirms tam ar 4:1 svinēja uzvaru pār Maskavas "Dinamo", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Citi šobrīd lasa

"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru