Raimonds Volonts/dinamoriga.lv

TEKSTA TIEŠRAIDE: Rīgas "Dinamo" uzņem trīskārtējo KHL čempioni Kazaņas "Ak Bars"

Hokejs
2021. gada 18. novembrī 15:30 2021. gada 18. novembrī 15:30
  Jauns.lv
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas 28. maču aizvadīs savā laukumā pret līgas titulētāko komandu Kazaņas "Ak Bars". Mača sākums 17:00. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

Rīgas "Dinamo" uzņem trīskārtējo KHL čempioni Kazaņas "Ak Bars"

  "Dinamo" dodas izbraukumā 19:27

Pēc šodienas neveiksmes rīdziniekiem līdz izslēgšanas spēļu zonai joprojam paliek piecu punktu deficīts.

Nākamās trīs spēles "Dinamo" aizvadīs izbraukumā - 21. novembrī Sočos, 23. novembrī Kazaņā vēlreiz pret "AK Bars" un 25. novembrī Ņeftekamskā pret "Ņeftehimik". 

  VIDEO: Lorito pirmie vārti KHL čempionātā 19:25

 

  Spēle beigusies 19:24

"Dinamo" - "AK Bars" 1:3. 

Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars" komandām ''Arēnā Rīga''. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

 

  60. minūte 19:20

"Dinamo" maina Matsonu pret sesto spēlētāju. Līdz spēles beigām atlikusi  51 sekunde, kurās uzbrukumā jaizdara divreiz vairāk nekā iepriekšējās 59 minūtēs. 

  Vārti! "Dinamo" - "Ak Bars" 1:3 19:08

53. minūte. Lorito ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī gūst savus pirmos vārtus "Dinamo" kreklā. Tā viņam ir otrā spēle rīdzinieku sastāvā. 

  51. minūte 19:03

Trenera Kvartaļnova komandas allaž pratušas spēlēt organizētu aizsardzības hokeju. "AK Bars" nav izņēmums. Viesi pie sev tik labvēlīga rezultāta nedod nekādas iespējas "Dinamo" radīt kaut vai kādus vārtu gūšanas momentus. 

  49. minūte 19:00

Saskrienas Dārziņš un Radils. Pamatīgs trieciens abiem, Radils ar lielām grūtībām pamet laukumu. 

  48. minūte 18:58

"Ak Bars" pilnā sastāvā. Arī šajā vairākumā pret līgas ceturto labāko komandu mazākuma spēlē nekas interesants nesanāk. 

  Noraidījums "AK Bars" 18:53

46. minūte. Par pretinieka turēšanu divas minūtes Ļamkinam. Iepriekšējie divi "Dinamo" šīvakara vairākumi bija bez atmiņā palikušām super iespējām.

  Sācies trešais periods 18:47

Rezultāts 0:3 vedina uz domām, ka kaut vai viena punkta iegūšanai šovakar ir vajadzīgs brīnums. Tomēr ir tāda lieta kā statistika un tā saka priekšā, ka "Dinamo" nevajag nolaist rokas. 

"AK Bars" sezonas pirmajā pusē slikti spēlējuši tieši trešos periodus un šajā radītājā ir piektā sliktākā komanda visā KHL. 29 spēlēs Kazaņas komandas uzvarējusi tikai septiņus trešos periodus un 13 reizes zaudējusi. Vārtu attiecība 16:26. 

Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars" komandām ''Arēnā Rīga''. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

 

  16 no 16 18:37

Kazaņas "AK Bars" vārtus šovakar līdz šim nevainojami sargājis Timurs Biļalovs, kurš par KHL līmeņa vārtsargu nobrieda 2018./2019. gada sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā. Tā rīdziniekiem bija viena no veiksmīgākajām sezonām pēdējo septiņu gadu laikā. 

Biļalovs pirmajos divos periodos atvairījis visus 16 metienus. 

Vārtsargs Timurs Biļalovs savulaik Rīgas "Dinamo" kreklā. (Foto: Zane Bitere/LETA)

 

  Perioda statistika 18:35

Metieni 17-12 ; metieni vārtu rāmī 6-3 ; iemetieni 5-10 ; bloķēti metieni 4-7 ; spēka paņēmieni 1-2 ; laiks uzbrukumā 03:13-03:08 ; soda minūtes 0-2.

 

  Otrais periods beidzies 18:31

Par spēles otro trešdaļu var teikt, ka vieni īsti nevar, otrajiem vairs īsti nevajag. Šis periods bez vārtu guvumiem, rezultāts joprojām 0:3. 

  39. minūte 18:29

"Ak Bars" pilnā sastāvā. 

  Noraidījums "AK Bars" 18:25

37. minūte. Par pretinieka turēšanu divas minūtes Judinam. Tā ir iespēja atgriezt intrigu spēlē, kura šobrīd izskatās kā zaudēta. 

  35. minūte 18:22

"AK Bars" komanda, neraugoties uz sezonas pirmo divu mēnešu ne pārāk spožo spēli, joprojām ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz Gagarina kausu. Šajā Kazaņas komandā vairāki spēlētāji uzspēlēju;si NHL un kop;a tur aizvadījusin 920 spēles. Visvairāk (348) ir uzbrucējam Aleksndram Burmistrovam, kurš karjeras laikā sakrājis 101 punktu. Interesanti, ka šovakar Burmistrovs spēlē tikai ceturtajā maiņā. 

  31. minūte 18:16

Kārtējo labo pēdējo spēļu iespēju neizmanto Karjalinens, no vārtu priekšas ripu raidot garām mērķim. 

  28. minūte 18:11

Lai gan "Dinamo" bija jāiztur ļoti smagas minūtes, otrā perioda metienu statistikā pašlaik Kazaņas komandai nav neviena metiena, "Dinamo" -  trīs. Laukumā saraustīts hokejs ar vairākām īsām epiozdēm stap iemetieniem. 

  26. minūte 18:07

"AK Bars" izmanto tālos rezervistu soliņus, pret vienu rīdzinieku maiņu uzbrukumā sūtot trīs savus virknējumus. Grūti brīži, kurus izdodas izturēt. 

  24. minūte 18:04

Ātrs "Dinamo" uzbrukums "3 pret 2", ar Tivolas metienu tiek galā Biļalovs. 

Sešu mājas spēļu sēriju, kas tiek noslēgta šovakar, rīdzinieki sāka sekmīgi (4:5 zaudējums "bullīšos" Sanktpēterburgas SKA un 4:1 uzvara pār Maskavas "Dinamo"), bet turpinājumā tika piedzīvotas divas neveiksmes (0:3 pret Jāņa Jaka pārstāvēto "Soči" un 1:4 pret Helsinku "Jokerit"), kā arī pēdējā cīņā ar 3:2 pieveikta Riharda Bukarta pārstāvētā Vladivostokas "Admiral".

"Ak Bars", kas ir vienīgie trīskārtējie KHL čempioni, šajā sezonā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču trīs no pēdējām četrām cīņām ir izdevies uzvarēt. Pēc 2:1 panākuma pret Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" un 0:2 zaudējuma pret Novosibirskas "Sibirj" kazaņieši izcīnījuši divus panākumus - 5:4 mačā ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" un 1:0 pret Maskavas "Spartak".

Rīgas "Dinamo" ar 25 punktiem 27 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā Rietumu grupā, bet "Ak Bars" Austrumos ar 38 punktiem 29 dueļos ir ceturtajā vietā.

Abas komandas KHL spēkojušās 25 reizes, no kurām tikai septiņās, tai skaitā pa vienai pagarinājumā un pēcspēles metienos, uzvarējusi "Dinamo" komanda.

Šosezon tā būs abu klubu pirmā tikšanās. Iepriekšējā sezonā janvārī Kazaņā ar 5:4 pagarinājumā uzvarēja Rīgas hokejisti, bet pēc mēneša Rīgā "Ak Bars" revanšējās ar 4:3.

Rīdziniekiem savainoto spēlētāju sarakstā atrodas komandas labākais vārtu guvējs Nikolajs Jeļisejevs un pieredzējušais aizsargs Kristaps Sotnieks.

Viesiem traumēti ir trīs uzbrucēji - Nikolajs Kovaļenko, Iļja Safonovs un Pērs Lindholms.

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Pievienot komentāru