Edijs Pālens/LETA

TEKSTA TIEŠRAIDE: Rīgas "Dinamo" uzņem Hārtlija trenētos KHL čempionus Omskas "Avangard"

Hokejs
2021. gada 28. decembrī 18:30 2021. gada 28. decembrī 18:30
  Jauns.lv
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas 42. spēli aizvada "Arēnā Rīga" pret kādreizējā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenēto KHL čempioni Omskas "Avangard". Mača sākums 19:30. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

Rīgas "Dinamo" uzņem Hārtlija trenētos KHL čempionus Omskas "Avangard"

  Gada pēdējā spēle Ņižņijnovgorodā 21:58

Jau rīt "Dinamo" komanda dosies kārtējā izbraukumā un šī kalendārā gada pēdējo spēli aizvadīs 30. decembrī izbraukumā pret "Torpedo". 

  VIDEO: "Avangard" uzvaras vārti 21:57

 

  Hārtlijs slavē raksturu 21:55

"Avangard" treneris Bobs Hārtlijs pēcspēles TV intervijā izceļ savas komandas raksturu un spēli vairākumā. 

"Dinamo" ar 35 punktiem paliek Rietumu konferences pēdējā 12. vietā un no Podoļskas "Vitjaz" atpaliek jau par diviem punktiem. Arī "Vitjaz" šovakar spēlēja pagarinājumu un ar 3:2 uzvarēja "Severstaļ". 

  Vārti! “Dinamo” - "Avangard" 3:4 21:49

63. minūte. Buncis aizmūk viens pret Mišurinu un trāpa pa pārliktni, lai gan Buncim šķiet, ka tā bija vārtos. Tomēr nē, atbildes uzbrukumā Naits jau pārspēj Hudāčeku. Tieši šādu notikumu secību pēc video noskatīšanās apstiprina arī tiesneši. 

"Dinamo" zaudē spēli, trešo periodu sākot ar 3:0.

  "Avangard" bija pārsvars 21:47

Spēles pamatlaika metienu attiecība 21:37, iemetieni 19:38. Var teikt, ka ar šādu statistiku "Avangard" bija pelnījuši no Rīgas neaizbraukt tukšā. 

  VIDEO: "Avangard" trešie vārti 21:46

 

  Pamatlaiks beidzies 21:45

3:3, "Dinamo" trešo spēli pēc kārtas spēles pagarinājumu. 

  Vārti! “Dinamo” - "Avangard" 3:3 21:41

59. minūte. "Avangard" atkal uzvar iemetienu, ripa nonāk pie Kaski, kurš aukstasinīgi tiek metiena pozīcijā un raida ripu vārtos. "Avangard" atspēlējuši trīs vārtu deficītu. 

  59. minūte 21:39

"Dinamo" turas aizsardzībā un kārtējo "Avangard" uzbrukumu neitralizē ar pārmetienu. Nav iespēju nomainīties. 

  VIDEO: "Avangard" otrie vārti 21:38

 

  56. minūte 21:37

Brjukvins pamaina ripas virzienu, Hudāčeks ripu atvaira, pie tās pirmais ir Jakupovs, taču netrāpa tukšajā vārtu stūrī. Ilgs un iespaidīgs "Avangard" uzbrukums. 

  52. minūte 21:29

Ilgstošs "Dinamo" uzbrukums un lieliska iespēja vārtu priekšā Červenijam, lieliski vārtos nospēlē Mišurovs. 

  Vārti! “Dinamo” - "Avangard" 3:2 21:27

50. minūte. Pēc Naita piespēles Gricjuks no labā iemetiena apļa pārspēj Hudāčeku. Rīdzinieku vārtsargam tā nav veiksmīgākā epizode. 

  VIDEO: "Avangard" pirmie vārti 21:26

 

  49. minūte 21:25

"Dinamo" šajā vairākumā neizdoas vērā ņemamas epizodes, taču laikrādis ir par divām minūtēm tuvāk rīdzinieku uzvarai. 

  Noraidījums "Avangard" 21:22

47. minūte. Brjukvins tiek cauri rīdzinieku aizsardzībai un nonāk viens pret Hudāčeku, taču pārspēt to neizdodas. Pēc tam neiztur nervi un tas pats Brjukvins nopelna divas minūtes par klupināšanu. 

  Vārti! “Dinamo” - "Avangard" 3:1 21:20

46. minūte. "Avangard" uzvar iemetienā, nogādā ripu Kaski, kurš no zilās līnijas trāpa pašā vārtu augšējā stūri. Vairākuma realizācijai "Avangard" vajadzēja četras sekundes. 

  Noraidījums "Dinamo" 21:19

46. minūte. Par pretinieka turēšanu noraidīts Karjalainens. Atgādinām, ka "Avangard" ir vislabāk vairākumus realizējošā komanda visā KHL. 

  43. minūte 21:13

Abas komandas spēlē pilnos sastāvos.

  Sācies trešais periods 21:11
Foto: Raimonds Volonts / Dinamo Rīga

 

Rīgas "Dinamo" pēdējās divās spēlēs ir tikusi pie uzvarām, vispirms ar 3:2 pagarinājumā tika pieveikta Podoļskas "Vitjaz" vienība, bet svētdien arī ar 3:2 rīdzinieki pēcspēles metienu sērijā izcīnīja uzvaru pār Pekinas "Kuņluņ Red Star". Pirms tam "Dinamo" piedzīvoja piecu zaudējumu sēriju.

Omskas vienība izcīnīja uzvaras pēdējās trīs aizvadītajās spēlēs, ar 3:2 pārspējot Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ar 4:2 uzvarot Magņitogorskas "Metallurg" un ar 5:1 sagraujot Helsinku "Jokerit".

Abas komandas šosezon ir tikušās vienu reizi, kurā uzvaru izcīnīja "Avangard", uzvarot mājās ar 4:1. KHL ietvaros abas komandas kopā ir tikušās 28 reizes, kurās rīdziniekiem izdevies tikt pie uzvarām 12 mačos.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 34 punktiem 41 spēlē ieņem pēdējo vietu Rietumu grupā, bet Omskas vienība Austrumu grupā ierindojas piektajā vietā ar 52 punktiem 42 mačos.

Rīgas vienības savainoto spēlētāju sarakstā ir aizsargi Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis un uzbrucēji Daniels Bērziņš, Aleksandrs Protapovičs.

Pēc šīs spēles "Dinamo" aizvadīs trīs izbraukuma spēles, pirmajā no tām 30.decembrī tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Citi šobrīd lasa

"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru