AP/Scanpix

Girgensons gūst vārtus atgriešanās spēlē

Hokejs
2022. gada 7. janvārī 08:11 2022. gada 7. janvārī 08:11 | Papildināts, 2022. gada 7. janvārī 10:07
  Jauns.lv / LETA
Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien guva vārtus savā pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pēc Covid-19 protokola pamešanas, taču neglāba Bufalo "Sabres" no piektā zaudējuma pēc kārtas.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) piekāpās Sanhosē "Sharks" vienībai, kuras rindās vēl nav atgriezies savainojumu ārstējušais uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Bufalo vienība visus trīs vārtus ielaida pirmā perioda otrajā pusē, kad piecu minūšu laikā 3:0 viesu labā panāca Mets Njeto, Timo Maiers un Tomāšs Hertls.

Otrā perioda astotajā minūtē Džefs Skiners vienus vārtus atguva, bet vienu minūti un 45 sekundes pirms pamatlaika beigām Girgensons vairākumā pēc Teidža Tompsona spēcīga metiena uztvēra atlēkušo ripu un ieraidīja to vārtos - 2:3.

Girgensons spēlēja 14 minūtes un 33 sekundes, no tām divas minūtes un 37 sekundes vairākumā un vienu minūti un sešas sekundes mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja trīs no četriem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas hokejistam šī bija pirmā spēle kopš 17. decembra, kad viņš arī izcēlās ar gūtiem vārtiem. Dažas dienas pēc tam viņš tika pakļauts Covid-19 protokola prasībām, turklāt šajā laika posmā tika atceltas daudzas NHL spēles, tajā skaitā arī "Sabres" mači.

Girgensons šajā sezonā 31 mačā guvis septiņus vārtus, atdevis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -6.

"Sabres" ar 26 punktiem 34 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, apsteidzot divas vienības.

Tikmēr Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins"  izcīnīja desmito uzvaru pēc kārtas NHL mačos.

"Penguins" viesos ar rezultātu 6:2 (3:0, 0:1, 3:1) uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Pitsburgas hokejisti sesto reizi komandas vēsturē izcīnījuši vismaz desmit uzvaras pēc kārtas. Pēdējo zaudējumu "pingvīni" piedzīvoja 1.decembrī mačā pret Edmontonas "Oilers".

"Penguins" garākā uzvaru sērija ir 17 panākumi pēc kārtas 1993.gada martā un aprīlī. 2013. gadā pitsburgieši uzvarēja 15 spēlēs pēc kārtas, bet kopš 1999. gada bijušas arī 12, 11 un desmit uzvaru sērijas.

Ceturtdienas uzvarā pa diviem vārtiem viesiem guva Braiens Rasts un Džeiks Gencels, Rastam un trīs rezultatīvas piespēles atdevušajam Krisam Letangam spēli noslēdzot ar trīs punktiem. Vēl "Penguins" rindās izcēlās Evans Rodrigess un Braiens Boils.

"Flyers" komandai vārtus guva Kems Etkinsons un Oskars Lindbloms. Šobrīd Covid-19 protokola prasībām pakļauti seši Filadelfijas vienības hokejisti, tajā skaitā arī rezultatīvākais spēlētājs, komandas kapteinis Klods Žirū.

Bļugers ceturtdien spēlēja 15 minūtes un 52 sekundes, no tām vienu minūti un 56 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Šosezon Bļugers 32 mačos guvis septiņus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderību +3.

Tikmēr savainojuma dēļ ārpus pieteikuma palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Džekam Hjūzam uzvarētāju rindās bija vārti un divas rezultatīvas piespēles, bet pa reizei Jonasu Korpisalo pārspēja Tomāšs Tatars un Jespers Brats. "Devils" spēlēja bez svarīgas lomas pildošajiem uzbrucējiem Jegora Šarangoviča, Pāvela Zahas un Andrēasa Junsona.

"Blue Jackets" komandai vienīgos vārtus guva Makss Domi, bet Korpisalo atvairīja 25 pretinieku metienus.

Merzļikins traumas dēļ izlaida otro spēli pēc kārtas. Viņš šosezon 21 mačā izcīnījis 12 uzvaras, ielaidis vidēji 3,2 ripas un atvairījis 90,7% metienu.

"Penguins" ar 45 punktiem 33 spēlēs ir septītā Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar 31 punktu 32 dueļos ieņem 12.pozīciju.

Citi šobrīd lasa

Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru