Bijušais "Barcelona" prezidents Hoseps Marija Bartomeu. (Foto: ddp/abaca press/ Vida Press)

Barselonas prokuratūra vērtēs kluba "Barcelona" iepriekšējās valdes iespējamos ekonomiskos noziegumus

Futbols
2022. gada 28. janvārī 18:35 2022. gada 28. janvārī 18:35
  Jauns.lv / LETA
Barselonas prokuratūra veic lietas izmeklēšanu par futbola kluba "Barcelona" iepriekšējās valdes iespējamajiem "ekonomiskajiem noziegumiem", liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā esošā informācija.

Izmeklēšana par kluba darbību kluba bijušā prezidenta Hosepa Marijas Bartomeu vadībā uzsākta pēc trešdien iesniegtās pašreizējās "Barca" valdes un tās prezidenta Žuana Laportas sūdzības.

Prokuratūra darbu sāka piektdien un izskata iespējamos "ekonomiskos noziegumus", aģentūrai AFP liecināja informācijas avots Tieslietu ministrijā. Tiks lemts, vai lieta ir jānodod policijai.

"Barcelona" pašreizējā valde iesniedza sūdzību, pamatojoties uz kluba "tiesu medicīnas ziņojumā" konstatēto. Ziņojuma mērķis bija analizēt Bartomeu vadītā kluba finanšu pārvaldību un izlemt, vai nav notikuši kādi pārkāpumi.

Oktobrī publiskotajā iekšējā auditā kluba ģenerāldirektors Ferrans Reverters sacīja, ka "Barcelona" bija bankrotējusi brīdī, kad Laporta pārņēma prezidenta amatu pagājušā gada martā.

Barselonas kluba kopējie parādi sasniedza 1,35 miljardus eiro.

Bartomeu atkāpās no amata 2020.gada oktobrī pēc pieaugošā fanu spiediena un publiskām nesaskaņām ar argentīniešu zvaigzni Lionelu Mesi, kurš pagājušajā vasarā devās uz Paris "Saint-Germain", "Barca" nevarot atļauties līguma pagarināšanu.

Bartomeu vadībā tika iztērētas milzīgas summas, lai iegādātos tādus spēlētājus kā Filips Koutinju un Usmans Dembelē, kuri tā arī nav attaisnojuši kluba vadības cerības.

Savukārt komandas sniegums pasliktinājās, kulmināciju piedzīvojot ar 2:8 pazemojumu pret Minhenes "Bayern" Čempionu līgas mačā 2020.gada augustā.

Klubs joprojām nav atguvies, un Šavjera Ernandesa Kreusa jeb Šavi vadītā komanda šosezon ieņem piekto vietu "La Liga", un to gaida cīņu par kvalificēšanos nākamās sezonas Čempionu līgai.

Citi šobrīd lasa

"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro 8
Igaunijā demences dēļ netiek sodīts vīrietis, kurš uz gājēju pārejas nāvējoši sabrauca astoņus mēnešus vecu bērnu 1
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Pievienot komentāru