Raimonds Vilkoits pa vidu uz Latvijas izlases treneru tiltiņa. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Vilkoits skaidro situāciju ar Latvijas izlases aizsargiem pēc Rubīna ierašanās

Hokejs
2022. gada 18. maijā 10:47 2022. gada 18. maijā 10:47
  Jauns.lv / LETA
Pēc Kristiāna Rubīna pievienošanās Latvijas valstsvienībai vēl nav izlemts, kādas izmaiņas tiks veiktas izlases aizsargu pāros, sarunā ar žurnālistiem pēc treniņa atklāja Latvijas izlases galvenā trenera asistents Raimonds Vilkoits.

Artūrs Kulda, kurš izlaida spēles gan pret Somiju, gan Norvēģiju, otrdien treniņā bija uz ledus, taču viņa dalība nākamajā mačā joprojām ir zem jautājuma zīmes. "Viņš ir atveseļošanās procesā. To mēs treniņā redzēsim, vai viņš varēs spēlēt," atklāja Vilkots.

Tāpat joprojām nav skaidrības par to, vai Latvijas izlasei varēs talkā nākt Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" nupat izstājās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas. "Šobrīd komunicējam un gaidām, tāpēc pagaidām vairāk neko nevaru pateikt," piebilda galvenā trenera asistents.

Otrdien Tamperē ieradās arī Kristiāns Rubīns, kurš īsi pēc ierašanās Somijā kāpa uz ledus, lai aizvadītu treniņu kopā ar Kuldu, Klāvu Veinbergu un Gustavu Dāvi Grigalu "Kustīgs," Rubīnu īsi raksturoja Vilkoits. "Var redzēt, ka nedaudz noguris pēc ceļa, enerģija nosēžas nedaudz ātrāk, bet tā ļoti labi."

Tāpat galvenā trenera asistents norādīja, ka aizsargu pāri pēc Rubīna pievienošanās pagaidām vēl nav izlemti. "Ir domāts, bet vēl nekas nav izlemts. Trešdienas treniņā varēs redzēt situāciju, kāda tā būs, kā izskatīsimies pilnā sastāvā un gatavosimies spēlei," paskaidroja Vilkoits

Līdz ar Rubīna pievienošanos izlasei uz mājām ir devies Oskars Lapinskis, taču Veinberga tālākais liktenis valstsvienībā tiks izlemts vien tad, kad noskaidrosies tas, vai Bļugers būs gatavs doties uz Tamperi.

"Viņš joprojām ir motivēts strādāt un, ja būs tā iespēja, viņš ir gatavs to izmantot," Veinberga pašreizējo situāciju skaidroja Vilkoits. "Smaidīgs, ar lielāko prieku piedalās treniņos un nevis vienkārši atslido, bet tiešām strādā treniņos."

Latvijas izlases aizsargam Kristiānam Rubīnam otrdien, ierodoties Tamperē, bija svarīgi aizvadīt treniņu uz ledus, sarunā ar žurnālistiem teica pats hokejists.

"Fiziski jūtos tīri "okei"," pēc treniņa teica hokejists. "Protams, diezgan garš lidojums un neesmu īsti izgulējies, bet man bija svarīgi šodien uzkāpt uz ledus, lai fiziski sajustu nedaudz lielāko laukumu. Arī patrenēties, lai šodien būtu saldāks miegs."

Viņš norādīja, ka pēc šodien aizvadītā treniņa rītdien būs vieglāk kāpt uz ledus jau kopā ar visu komandu un gatavoties mačam pret Čehiju. "Domāju,  ka tas ir svarīgi ne tikai fiziski, bet arī mentāli, tomēr rītdien treniņš ir ar komandu, arī pašam vieglāk iejusties, tajā pašā laikā pēdējo reizi uz laukuma biju sestdien, tās ir trīs dienas un īpaši vēl garais lidojums pa vidu var atstāt spēcīgu ietekmi," atklāja Rubīns.

Hokejists arī stāstīja, ka, lai gan nokļūšana Tamperē nebija tik gara, īss bijis periods, lai sapakotu visas mantas pēc tam, kad Toronto "Maple Leafs" zaudēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Rubīns par labu tam, lai pievienoto izlasei, bija izlēmis jau iepriekš, taču lēmuma īstenošanu aizkavēja izsaukums uz NHL vienību, kamēr tā cīnījās "play-off" pirmajā kārtā. "Jā, jau pirms tam biju izdomājis, ka gadījumā, ja sezona beidzas ātrāk, tad došos uz izlasi, bet tobrīd es biju ar viņiem ["Maple Leafs"], un tajā laikā tā bija prioritāte. Diemžēl notika tā, kā tas notika," skaidroja aizsargs.

Jau ceturtdien Latvija stāsies pretī Čehijai, un sagaidāms, ka tad laukumā dosies arī Rubīns, kurš pēdējo spēli aizvadīja 30.aprīlī. "Par to neesmu satraucies. Mums bija diezgan labi treniņi, kamēr es biju rezerves sastāvā. Tur tomēr visi ir parūpējušies par to, lai mēs būtu tajā laikā gatavi palīdzēt komandai," piebilda Rubīns.

Līdz ar Rubīna pievienošanos Latvijas izlasē tagad ir deviņi aizsargi, tomēr pēc hokejista domām tas valstsvienībā tikai rosinās veselīgu konkurenci. "Sezonā parasti ir desmit vai 11 aizsargi, bet būs interesanti," noteica hokejists. "Būs sīva un jauna konkurence, ko es uztveru pozitīvi."

Saistītās ziņas

Rubīns, neraugoties uz aizkavēšanos, jau aizvadījis treniņu; Bļugera ierašanās neskaidra
Somijas Hokeja federācijas prezidents: Somija un Latvija ir droša izvēle pasaules čempionāta uzņemšanai
Bukartam spēlē pret Somiju salauzts deguns

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāka ar zaudējumiem 1:4 pret ASV un 1:2 pret Somiju, bet pirmdien izcīnīja pirmo uzvaru, ar 3:2 pārspējot Norvēģiju.

Ceturtdien Latvijai pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. Svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs 24. maijā ar maču pret Zviedriju.

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 1
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Pievienot komentāru