Latvijas vadošā trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane. (Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press)

Rūta Kate Lasmane Eiropas čempionāta debijā lūkos sasniegt finālu

Citi sporta veidi
2022. gada 17. augustā 12:16 2022. gada 17. augustā 12:16
  Jauns.lv/LETA
Latvijas sportiste Rūta Kate Lasmane šodien Minhenē Eiropas čempionātā vieglatlētikā startēs kvalifikācijas sacensībās trīssoļlēkšanā.

Kvalifikācijas B grupas sacensības sāksies plkst.13.35 pēc Latvijas laika. Čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Lai iekļūtu finālā, sportistēm jālec 14,40 metru tālumā vai jāiekļūst labāko 12 skaitā. Atlasē startēs 25 sportistes.

Lasmanes šīs sezonas labākais rezultāts ir 13,89 metri, ar kādu sportiste jūnijā izcīnīja bronzas medaļu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Ar šādu rezultātu viņa šogad Eiropā ieņem dalītu 24. vietu.

Lasmanes personīgais rekords ir pērn koledžu sacensībās sasniegtie 14,20 metri. Viņa ir Eiropas U-20 un U-23 čempionātu bronzas medaļu laureāte.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs šķēpa mešanā, Gunta Vaičule 400 metru sprintā, Rūta Kate Lasmane trīssoļlēkšanā un Raivo Saulgriezis 20 kilometru soļošanā.

Citi šobrīd lasa

Pēc 2 gadiem Latvijā stāsies spēkā izmaiņas algu regulējumā. Kas jāzina? 3
Fēbe Filo. Kas ir šobrīd visvairāk apspriestā dizainere pasaulē
Ukraina, Baidena nepārliecinošais sniegums un Trampa meli - viss, kas jāzina par pirmajām ASV prezidenta kandidātu debatēm
Pievienot komentāru