Rūdolfs Balcers (#38) mēģina izdarīt metienu pa pretinieku vārtiem. (Foto: USA Today Sports)

Balcers zaudējumā Bostonā gūst pirmo punktu "Panthers" sastāvā

Hokejs
2022. gada 18. oktobrī 09:17 2022. gada 18. oktobrī 09:17
  Jauns.lv / LETA
Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien nopelnīja pirmo rezultativitātes punktu jaunajā sezonā, tomēr viņa pārstāvētā Floridas "Panthers" vienība viesos piedzīvoja zaudējumu mačā ar Bostonas "Bruins" komandu.

"Bruins" savā laukumā bija pārāki ar 5:3 (1:0, 1:1, 3:2), tiekot pie trešā panākuma trīs mačos, kamēr Balcera jaunajai komandai šis bija pirmais zaudējums sezonas trīs spēlēs.

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 11 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, diviem spēka paņēmieniem un vienu bloķētu metienu. Maču Balcers noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pie pirmā rezultativitātes punkta "Panthers" rindās latviešu uzbrucējs tika otrā perioda piektajā minūtē, kad asistēja Sema Beneta gūtajos vārtos, palīdzot panākt 1:1.

Mājinieku rindās savā 26.dzimšanas dienā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Džeiks Debrasks, 1+1 iekrāja Patrīss Beržerons, bet vēl pa vārtiem guva Dāvids Pastrņāks un Trents Frederiks.

"Panthers" rindās Benetam un Kolinam Vaitam pa 1+1, bet vēl vienus vārtus guva Gustavs Forslings.

Beržerons šajā mačā "Bruins" rindās guva savus 402.vārtus, panākot trešo visu laiku labāko snaiperi kluba vēsturē Riku Midltonu. Vairāk vārtus "Bruins" rindās guvuši vien Fils Espozito (459) un Džonijs Bjūsiks (545).

Citā mačā Pitsburgas "Penguins" bez latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera ierindā ar 2:3 (0:0, 2:0, 0:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Monreālas "Canadiens" vienībai.

Otrajā trešdaļā Jevgēņijs Malkins ar diviem gūtiem vārtiem izvirzīja Pitsburgas vienību vadībā, tomēr trešajā periodā mājinieki, pateicoties Nika Suzuki un Koula Koufīlda gūtajiem vārtiem, panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika ceturtajā minūtē Kirbijs Daks vairākumā izrāva "Canadiens" uzvaru.

"Penguins" šis bija pirmais zaudējums trīs mačos, kamēr Monreālas komanda izcīnīja otro panākumu četrās spēlēs.

Jau vēstīts, ka ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ Bļugers šosezon nav spēlējis.

Nākamo maču "Penguins" aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Losandželosas "Kings", bet Balcera "Panthers" trešdien mājās spēlēs ar Filadelfijas "Flyers" hokejistiem.

Tikmēr Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins guva četrus punktus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vašingtonas "Capitals" vienībai savā laukumā ar 6:4 (1:1, 1:3, 4:0) pārspēt Vankūveras "Canucks" vienību.

Ovečkins izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Sezonas pirmajās trīs spēlēs Ovečkins bija iekrājis vienu rezultatīvu piespēli.

Šī "Capitals" kapteinim bija 159. spēle NHL regulārajos čempionātos, kurā izdevās gūt vismaz divus vārtus. Ovečkins šajā statistikas rādītājā apsteidza NHL leģendu Bretu Halu (158) un tagad atpaliek tikai no Veina Grecka (189).

Uzvarētāju rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jevgēņijs Kuzņecovs, 1+1 iekrāja Dilans Stroms, bet pa vieniem vārtiem arī Larsa Ellera, Konora Šīrija un Džona Karlsona rēķinā.

"Canuks" sastāvā ar precīziem raidījumiem izcēlās Ēliass Petersons, Bo Horvats, Kērtiss Lazars un Džonatans Taners Millers.

"Capitals" šī bija otrā uzvara sezonas pirmajos četros mačos, kamēr Vankūveras vienība piedzīvoja trešo zaudējumu trīs spēlēs.

Citā pirmdienas mačā četrus rezultativitātes punktus iekrāja arī Ovečkina tautietis Artēmijs Panarins un zviedrs Mika Zibanejads, palīdzot Ņujorkas "Rangers" ar 6:4 (2:1, 3:1, 1:2) savā laukuma pārspēt Anaheimas "Ducks".

Panarins atzīmējās ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Zibanejada kontā divi precīzi metieni un divas piespēles. Tāpat "Rangers" rindās ar 1+1 izcēlās Vinsents Tročeks, kamēr Adama Foksa kontā trīs rezultatīvas piespēles. Vēl pa vārtiem uzvarētāju sastāvā Kāpo Kakko un Aleksisa Lafrenjēra rēķinā.

"Ducks" sastāvā ar precīziem metieniem atzīmējās Frenks Vatrano, Trevors Zegrass, Makss Komtuā un Dereks Grānts.

Pie uzvaras rezultatīvā mačā pirmdien tika arī čempionvienība Kolorādo "Avalanche", kas izbraukumā ar 6:3 (2:1, 1:1, 3:1) pieveica Minesotas "Wild" hokejistus.

Čempionu labā pa 1+2 savā kontā ierakstīja Neitans Makinons un Valērijs Ņičuškins, 1+1 Samuela Žirāra rēķinā, bet pa vārtiem guva Bens Maiers, Miko Rantanens un Džošs Mensons.

"Wild" sastāvā divi precīzi metieni Kirila Kaprizova izpildījumā, bet viens trāpīgs raidījums Jūela Ēriksona Eka rēķinā.

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru