Zemgus Girgensons. (Foto: USA Today Sports)

Girgensonam un "Sabres" "sausais" zaudējums pret "Flyers"

Hokejs
2023. gada 10. janvārī 10:04 2023. gada 10. janvārī 10:04
  Jauns.lv/LETA
Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pirmdien piedzīvoja "sauso" zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:3, 0:0, 0:1) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

Mača trešajā minūtē, pēc tam, kad "Sabres" zaudēja ripu savā aizsardzības zonā, Zeks Makevens no vārtu priekšas panāca 1:0 "Flyers" labā. Perioda otrajā pusē nepilnas pusotras minūtes laikā Džoels Ferebī ar metienu no zonas vidus un Noā Ketiss pēc vēl vienas "Sabres" hokejistu zaudētas ripas nostiprināja "Flyers" vadību.

Pēdējo reizi viesi izcēlās trešā perioda otrajā minūtē, kad vārtu priekšā sekmīgi nospēlēja Veids Elisons.

"Flyers" 23 gadus vecais vārtsargs Sāmuels Ersons savā karjeras piektajā NHL spēlē pirmo reizi palika nepārspēts, atvairot 28 metienus. Kreigs Andersons tvēra 34 no 38 ripām.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un septiņas sekundes, no tām 45 sekundes spēlējot mazākumā. Latvietis trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Šajā sezonā Girgensons 37 mačos guvis četrus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" ar 42 punktiem 38 mačos ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kur "Flyers" ar 39 punktiem 41 duelī ir 14. pozīcijā.

Bufalo hokejisti otrdien mājās cīnīsies ar Sietlas "Kraken".

Tikmēr Šveices hokejists Kevins Fiala atzīmējās ar četriem rezultativitātes punktiem, kaldinādams Losandželosas "Kings" komandas uzvaru.

"Kings" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Edmontonas "Oilers".

Fiala pirmajā periodā ar nepilnu divu minūšu intervālu realizēja divus vairākumus, bet turpmākajos četros precīzajos metienos piedalījās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat divreiz vairākumu izmantoja Adrians Kempe. 

Fiala otro maču pēc kārtas guva vismaz trīs punktus. Zīmīgi, ka pirmo reizi "Kings" vēsturē komandas mājas spēlē divi hokejisti katrs guva vismaz divus vārtus vairākumā.

Mājiniekiem vārtus guva arī Alekss Jafallo un Viktors Arvidsons. "Kings" leģenda Anže Kopitars tika pie sava 1100. rezultativitātes punkta karjerā.

Viesiem vārtus guva Kailers Jamamoto, Raiens Makleods un Konors Makdeivids.

"Kings" vārtsargs Fīnikss Koplijs neitralizēja 28 metienus, izcīnot 11.uzvaru pēdējās 13 spēlēs, kuras uzsācis. Pretiniekiem Stjuarts Skiners pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts un viņa vietā stājās kādreizējais "Kings" ripu ķērājs Džeks Kempbels.

Citā mačā "sauso" uzvaru svinēja Sietlas "Kraken", kas viesos ar 4:0 (3:0, 0:0, 1:0) uzveica Monreālas "Canadiens".

Mārtins Džounss viesu vārtos neitralizēja 21 metienu un svinēja savu 27. "sauso" uzvaru karjerā.

Tāpat savus vārtus neskartus nosargāja Nešvilas "Predators", kas izbraukumā ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) guva virsroku pār Otavas "Senators".

"Predators" vārtsargs Jūse Saross tika galā ar 38 metieniem, paliekot nepārspēts pirmo reizi sezonā un 18.reizies karjerā. Iepriekšējā mačā soms atvairīja 64 no 67 metieniem.

NHL regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 82 spēles un liela daļa no tām jau ir pārsniegušas ekvatoru. 

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Pievienot komentāru