Viens no Latvijas vadošajiem riteņbraucējiem Emīls Liepiņš. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Liepiņam septītā vieta Austrālijas velobrauciena otrajā posmā

Citi sporta veidi
2023. gada 19. janvārī 12:31 2023. gada 19. janvārī 12:31
  Jauns.lv/LETA
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ceturtdien izcīnīja septīto vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour Down Under" otrajā posmā.

Jau ziņots, ka prologā Liepiņš bija pretendents uz vietu pirmajā trijniekā, bet piedzīvoja kritienu, savukārt pirmajā posmā latvietis finišēja sestajā pozīcijā.

Ceturtdien otrajā posmā riteņbraucēji mēroja 154,8 kilometrus ar diviem sprinta starpfinišiem un diviem kategorizētajiem kāpumiem.

Uzvarētājs tika noskaidrots no piecu riteņbraucēju lielās atrāviena grupiņas, pirmajam finišējot austrālietim Roenam Denisam ("Jumbo-Visma"), kura finiša laiks bija četras stundas un 40 sekundes. Divas sekundes zaudēja viņa tautietis Džejs Vains (UAE), šveicietis Mauro Šmids ("Soudal - Quick Step") un brits Saimons Jeitss ("Jayco AlUla"), bet vēl trīs sekundes atpalika vēl viens mājinieks Džejs Hindlijs ("BORA - hansgrohe").

Peletonā notika cīņa par sesto vietu, "Trek Segafredo" komandu pārstāvošajam Liepiņam finiša spurtā zaudējot tikai austrālietim Keilebam Jūenam ("UniSA-Australia"). Lielā grupa finišēja 11 sekundes pēc uzvarētāja.

Septītā vieta Liepiņam deva desmit UCI punktus.

Kopvērtējumā līderis ir Roens, kurš par trīs sekundēm apsteidz Vainu. Liepiņš ar 55 sekunžu deficītu ir 51. vietā, bet sprinteru ieskaitē dobelnieks ir piektais.

Jauns.lv jau vēstīja,ka prologa sacensībās krita, bet dienu vēlāk izcīnīja sesto vietu.

"Tour Down Under" daudzdienu velobrauciens norisinās kopš 1999. gada un ir Pasaules tūres sezonas pirmās sacensības. Arī nākamais posms būs samērā līdzens, bet noslēdzošajos divos paredzēti vairāki kāpumi.

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies 1
Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Pievienot komentāru