Emīls Liepiņš (pa labi) Apvienotajos Arābu Emirātos. (Foto: ZUMAPRESS.com)

Liepiņam devītā vieta AAE velobrauciena sestajā posmā

Citi sporta veidi
2023. gada 25. februārī 19:18 2023. gada 25. februārī 19:18
  Jauns.lv/LETA
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien izcīnīja devīto vietu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) velobrauciena (UCI kat. 2.UWT) sestajā posmā.

AAE tūres 166 kilometrus garais sestais posms norisinājās līdzenumā.

Finiša spurtā ātrākais bija Beļģijas riteņbraucējs Tims Merljē ("Soudal - Quick Step"), kurš finišēja trīs stundās 41 minūtē un 12 sekundēs.

Viņš apsteidza īru Semu Benetu ("BORA - hansgrohe") un iepriekšējā posma uzvarētāju nīderlandieti Dilanu Grūnevēgenu ("Jayco AlUla"), kuri ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

Arī Liepiņš finišēja ("Trek-Segafredo") ar tādu pašu laiku kā uzvarētājs un nopelnīja divus UCI ranga punktus.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabā viens no sacensību favorītiem beļģis Remko Evenepūls ("Soudal - Quick Step"), kurš par deviņām sekundēm apsteidz austrālieti Lūku Plepu ("Ineos Grenadiers") un par 13 sekundēm - "Bahrain - Victorious" braucēju spāni Peljo Bilbao.

Liepiņš līderim zaudē 21 minūti un 19 sekundes, ieņemot 103.pozīciju.

AAE velobrauciens septiņu posmu garumā beigsies svētdien. Pieci no šiem etapiem ir piemēroti sprinteriem, tajā skaitā arī Liepiņam, kurš pērn šajā tūrē pirmajos divos posmos izcīnīja piekto un septīto vietu, bet aizpērn pirmajā posmā bija ceturtais.

Savukārt Toms Skujiņš Beļģijā vienas dienas sacensībās "Omloop Het Nieuwsblad ME" (UCI kat. 1.UWT) ierindojās 55. pozīcijā, bet Krists Neilands finišu nesasniedza.

Riteņbraucēji no Gentes līdz Ninofei veica 207,3 kilometrus paugurainā trasē.

Uzvaru izcīnīja Nīderlandes sportists Dilans van Bārle ("Jumbo-Visma"), kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām 54 minūtēm un 49 sekundēm.

20 sekundes vēlāk pēc uzvarētāja finišēja 25 riteņbraucēju liela grupa, kuras sastāvā otro vietu sacensībās ieņēma beļģis Arno de Lī ("Lotto Dstny"), bet labāko trijnieku noslēdza francūzis Kristofs Laports ("Jumbo-Visma").

Skujiņš ("Trek-Segafredo") no van Bārles atpalika divas minūtes un 46 sekundes un par savu sniegumu nopelnīja divus UCI ranga punktus. Savukārt Neilands bija viens no pieciem "Isreal-Premier Tech" komandas riteņbraucējiem, kuri nesasniedza finišu.

Sacensības pirmoreiz norisinājās 1945. gadā.

Citi šobrīd lasa

Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Aizputes vidusskolas 9. klases izlaidumā sēro par avārijā uz Liepājas šosejas bojā gājušo jaunieti
Divi no trim nāvējošās avārijas upuriem Tukuma novadā joprojām nav atpazīti 1
Pievienot komentāru