Andris Steļmahs spēlē pret "Jelgavas" komandu. (Foto: Latvijas Basketbola savienība (LBS).)

Nesportiskā rīcībā pieķertais Steļmahs atkāpies no U-18 sieviešu izlases galvenā trenera amata

Basketbols
2023. gada 31. martā 14:30 2023. gada 31. martā 14:30
  Jauns.lv/LETA
"Jūrmalas" basketbola kluba galvenais treneris Andris Steļmahs pēc nesportiskas rīcības gadījuma Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām ir atkāpies no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata, piektdien vēsta tīmekļa vietne "Delfi.lv".

Portāls, atsaucoties uz sarunu ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu, vēsta, ka Steļmahs atlūgumu ir iesniedzis trešdien.

Jau ziņots, ka LSBL finālčetrinieka turnīra spēlē par bronzas medaļām "Jūrmala" ar 65:57 pārspēja "Jelgavu", uzvarētāju rindās pēc Steļmaha iniciatīvas vairākas reizes soda metienus izpildot citai spēlētājai, nevis tai, pret kuru tika pārkāpti noteikumi.

Trenera mudinājums basketbolistēm rīkoties negodīgi ir dokumentēts spēles izgriezumos, kas publicēti sociālajos tīklos, kopā ar epizožu skaidrojumiem.

Jau vēstīts arī, ka pēc šī incidenta Steļmahs lēma par dalības LBS Treneru komisijā apturēšanu.

LBS Treneru komisija savā sēdē atzinusi, ka Steļmahs spēles laikā pārkāpis basketbola noteikumus un godīgas spēles principus, nodarot kaitējumu savai, savas komandas un basketbola reputācijai. Tāpat komisija pieņēmusi zināšanai Steļmaha nožēlu par spēles emocijās pieļauto rīcību, atvainošanos un izdarītos secinājumus, kā arī lēmumu apturēt darbību LBS Treneru komisijā.

Komisija arī konstatējusi, ka šāda situācija basketbola spēļu laikā nav unikāla, tā ir aprakstīta spēles noteikumos, un ir labojama spēles laikā, visiem tās dalībniekiem profesionāli izpildot savus pienākumus.

Par spēles tiesnešu un sekretariāta sodīšanu, kas pieļāva iespēju laukumā notikt šādām nelikumībām, nekas LBS paziņojumā nav minēts.

Par LSBL čempionēm kļuva "Rīgas Stradiņa universitātes" otrā komanda (RSU-2), kas izšķirošajā cīņā ar 95:70 uzvarēja "Ventspili".

Steļmahs ir arī trenera palīgs "TTT Rīga" vienībā.

Citi šobrīd lasa

Dzimis Spānijā, audzēts Latvijā - kāds ir "Latvijas sirdsdziesmas" uzvarētājs Havjers Fernandezs 6
Jāņu noskaņā daži saņems ilgi gaidītu ziņu - horoskops visām zodiaka zīmēm no 17.06. līdz 23.06.
Divas valstis atsaukušas savu atbalstu Ukrainas miera deklarācijai 1
Pievienot komentāru