Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Vītoliņš: pietrūka pareizu lēmumu noteiktās situācijās 3

Hokejs
2023. gada 14. maijā 00:11 2023. gada 14. maijā 00:11
  Jauns.lv/LETA
Latvijas vīriešu hokeja izlasei mačā pret Slovākiju neizdevās pieņemt pareizos lēmumus, kas palīdzētu tikt pie pirmā panākuma šajā pasaules čempionātā, pēc spēles sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti otrajā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Slovākijai, kas ir tās tiešā konkurente cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

Vītoliņš atklāja, ka pēc otrās neveiksmes viņam ir divējādas sajūtas, jo, lai gan tika piedzīvots zaudējums, treneris spēja saskatīt arī lietas, kas latviešiem laukumā izdevušās.

"Hokeja bez kļūdām nav. Pašatdeve un disciplīna bija augstā līmenī, gandrīz nenoraidījāmies. Pretinieks izmantoja mūsu kļūdas vairāk nekā mēs viņu. Arī mums bija pietiekoši daudz momentu, lai izlīdzinātu rezultātu un izvirzītos vadībā, bet pietrūka aukstasinības un arī pareizu lēmumu noteiktās situācijās," stāstīja Vītoliņš.

Latvijas izlase pasaules čempionāta trešajā mačā pēc vienas dienas pārtraukuma pirmdien stāsies pretī Čehijai un treneris norādīja, ka tas hokejistiem būs izaicinājums.

"Zaudējām Slovākijai, tāpēc tagad būs jāuzvar čehi," teica Vītoliņš. "Viņi ļoti sen nav uzvarēti vai pat vispār nekad nav bijušas uzvaras pār čehiem, bet vienmēr kaut kas notiek pirmo reizi."

Saistītās ziņas

Neizmantotas lieliskas iespējas un sāpīgs zaudējums svarīgajā spēlē Slovākijai 4
VIDEO: Neizmantoto iespēju un aizsardzības kļūdu diena. Kanāda neatstāj nekādas cerības Latvijas izlasei 4
Čukste kritizē mača sākumu ar Kanādu: "Ja tā iesākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt"

Pasaules čempionāta turpinājumā pirmdien Latvija tiksies ar Čehiju, pēc dienas pauzes 17.maijā - ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Pēc pirmajām spēlēm B apakšgrupā pa trīs punktiem ir Kanādai, Šveicei, Čehijai un Slovākijai, divi punkti ir Kazahstānai, vienu izcīnījusi Norvēģija, bet bez punktiem ir Slovēnija un Latvija. No visām B apakšgrupas komandām tikai Latvija un Slovākija aizvadījušas pa diviem mačiem.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Citi šobrīd lasa

Aija Strazdiņa Amerikā grib vēlreiz apprecēties, bet no vīra saņem kurvīti
Šovā "Ģimene burkā" Kerkira Graudiņa savā dzimšanas dienā kaila slēpjas skapī ar citu vīrieti
Jemenas teroristu dēļ “Rimi” radies maisu deficīts
Skatīt visus komentārus