Čehu treneris neslēpj: "Īsumā sakot, Latvija bija labāka!"

Hokejs
2023. gada 16. maijā 13:25 2023. gada 16. maijā 13:25
  Jauns.lv/LETA
Čehijas hokeja izlases atspēlēšanās pret Latviju parādījusi komandas raksturu, pēc zaudējuma papildlaikā secināja čehu valstsvienības galvenais treneris Kari Jalonens.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmo reizi vēsturē pasaules čempionātā pārspēja Čehiju, gūstot uzvaru ar 4:3 papildlaikā.

Jalonens atzina, ka komanda, lai gan uzvarēja pirmo periodu, to aizvadījusi slikti un latviešiem bijis pārsvars, turpretī čehiem nebija ātruma un nācās izjust spiedienu.

"Citādā ziņā tas bija labs mačs lieliskā atmosfērā. Domāju, ka atspēlēšanās trešajā periodā parādīja mūsu raksturu. Mums bija pāris iespēja papildlaikā, taču viņi realizēja vienu no savējām," Čehijas mediji citē Jalonena teikto.

Čehijas izlases galvenais treneris somu speciālists Kari Jalonens (Foto: AP/Scanpix)

Kā galveno problēmu Jalonens izcēla divus pēc kārtas ielaistos vārtus otrajā periodā. "Vēl vienus ielaidām pēc kļūdas maiņā, būtībā atdevām viņiem trīs vārtus. Taču īsumā sakot, Latvija bija labāka," teica treneris.

Vārtus tika uzticēts sargāt Šveices līgā spēlējošajam Šimonam Hrubecam, nevis Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargam Karelam Vejmelkam. "Mums ir trīs labi vārtsargi. Nevaru pateikt, kurš ir pirmais, otrais vai trešais, jo mēs tā neesam sadalījuši," atzīmēja Jalonens.

Saistītās ziņas

Saimnieku nedienas. Vai tiešām Latvijai tik ļoti vajadzēja rīkot šo pasaules čempionātu? 1
Deviņi zīmīgi un spraigi stāsti par Latvijas hokeja izlasi un tās leģendām
Čehijas vēstniece ar Latvijas hokeja faniem “uztaisa kopbildi” par godu vēsturiskajai uzvarai

B apakšgrupā līderi ar astoņiem punktiem ir kanādieši, septiņi punkti ir Čehijai, seši - Šveicei, četri Slovākijai, pa diviem punktiem Kazahstānai un Latvijai, vienu izcīnījusi Norvēģija, bet bez punktiem ir Slovēnija. No visām B apakšgrupas komandām pa trim spēlēm aizvadījuši kanādieši, čehi, slovāki un mājinieki latvieši. Pārējās komandas nospēlējušas divus mačus.

Citi šobrīd lasa

Šovā "Ģimene burkā" Kerkira Graudiņa savā dzimšanas dienā kaila slēpjas skapī ar citu vīrieti
"Gustavo ar savu Dieva kompleksu ir aizgājis pārāk tālu," - Raimonda Paula mazmeitai arī ir kas sakāms par vectēvam "nozagto" dziesmu 9
13 gadus vecai meitenei skolas ekskursijā Polijā sākas dzemdības
Pievienot komentāru