VIDEO: ASV, uzvarot zviedrus, izcīna pirmo vietu A apakšgrupā

Hokejs
2023. gada 23. maijā 20:49 2023. gada 23. maijā 20:49
  Jauns.lv/LETA
ASV otrdien, 23. maijā svinēja uzvaru savās pēdējā pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē. Tamperē cīņā par pirmo vietu grupā ASV pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:0, 0:2, 1:0) pieveica Zviedriju.

Lai arī tikai 18 gadus vecais zviedru uzbrucējs Leo Kārlsons desmitajā minūtē vairākumā izvirzīja vadībā zviedrus, pēc tam ilgu laiku laukumā dominēja amerikāņi, ar vairākumā gūtajiem Nika Bonino un Konora Gārlenda, kā arī vienādos sastāvos Leina Hatsona vārtiem panākot 3:1.

Arī pusi pēdējās trešdaļas amerikāņi bija krietni pārāki, taču 55.minūtē Kārlsonam tika ieskaitīti otrie vārti spēlē, ripai vārtos lidojot pēc rikošeta no amerikāņa nūjas, bet 58.minūtē 3:3 panāca Timotijs Liljegrēns.

Tomēr amerikāņi, kuri krietni pārspēja pretiniekus arī veiktajos metienos (43:26), pelnīti uzvarēja pēc Dilana Semberga metiena no zonas vidus vārtu kreisajā augšējā stūrī.

Uzvarētājiem pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Tomass Tainens un Kārters Mazurs, bet vārtos Keisijs Desmits tika galā ar 23 metieniem.

Zviedriem pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Oskars Lindberjs un Henriks Tommerness, bet vārtos Larss Jūhansons atvairīja 39 metienus.

Jau ziņots, ka citā šīs grupas mačā otrdien Vācija ar 5:0 uzvarēja Franciju.

A grupā ar 20 punktiem septiņās spēlēs uzvarēja ASV, 18 punktus sakrāja Zviedrija, bet 13 punkti sešās cīņās ir Somijai, 12 punktus sakrāja Vācija, visām jau nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra spēlēs, astoņi punkti sešās spēlēs ir  Dānijai, bet ar četriem punktiem punktiem čempionātu beigusi Francija, trim - Austrija un Ungārija, kurai elites divīzija jāatstāj.

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru