Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības līderis Kristaps Porziņģis šīs vasaras pirmo spēli varēs aizvadīt dzimtajā Liepājā. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Daudz laimes un dodamies cīņā! Latvijas vīriešu basketbola izlase uzsāk pārbaudes spēles pirms debijas Pasaules kausā

Basketbols
2023. gada 2. augustā 12:44 2023. gada 2. augustā 12:44
  Jauns.lv/LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Liepājā, gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, pirmajā pārbaudes spēlē tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Mačs Liepājas Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19 un tiešraidē to varēs redzēt kanālā LTV7.

Latvijas basketbolisti kopš pagājušās ceturtdienas Liepājā aizvada treniņnometni un tā būs pirmā pārbaudes spēle sagatavošanās ciklā.

Liepāja kā gatavošanās un pirmās pārbaudes spēles vieta nav izvēlēta nejauši, jo mūsu basketbola spilgtākā zvaigzne Kristaps Porziņģis ir no Liepājas, turklāt viņam 2. augustā (tieši mača dienā pret Zviedriju) ir 28. dzimšanas diena. Sagaidāms, ka spēles atmosfēra būs radīta, lai sveiktu mūsu groza bumbas spīdekli.

Traumas dēļ Latvijas izlasei šovasar nepievienosies saspēles vadītāji Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks, kuri tika iekļauti paplašinātajā kandidātu sarakstā. Tiesa, Strēlnieks sagatavošanās procesā ir kopā ar valstsvienību, bet nekandidē uz vietu sastāvā vien gatavojas nākamajai sezonai. Tāpat šobrīd ar izlasi no paplašinātā kandidātu loka trenējas Mārcis Šteinbergs, jo savainojuma dēļ uzreiz pilnvērtīgus treniņus nevarēja aizvadīt Rodions Kurucs.

Savukārt Zviedrijai, kas Pasaules kausam nekvalificējās un šovasar spēlēs Parīzes olimpisko spēļu priekškvalifikācijā, tā būs otrā pārbaudes spēle. Pirmajā pārbaudes mačā zviedri ar 72:74 Rīgā atzina Ukrainas izlases pārākumu. 

Zviedrijas izlases kandidātu sarakstā šovasar iekļauts arī šosezon Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga" spēlējušais Elaidža Klerenss, kurš bija rezultatīvākais neveiksmē pret Ukrainu.

Latvija un Zviedrija pēdējo reizi tikās laukumā 2018. gadā, kad 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijā ar 82:72 panākumu svinēja latvieši.

Pēc pārbaudes spēles pret Zviedriju Latvijas basketbolisti atgriezīsies Rīgā, kur 5. augustā tiksies ar Gruziju, 12. augustā - ar Dominikānas Republiku un 16. augustā savā laukumā stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20. augustā) un Lietuvu (22. augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks (bez kluba), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Toms Leimanis (Madrides "Estudiantes", Spānija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas"), Artūrs Žagars (bez kluba), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 10
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Pievienot komentāru