Pēc atgriešanās no pasaules čempionāta Kristiāns Rubīns kopā ar izlases biedriem bauda tautas slavas mirkli pie Brīvības pieminekļa (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Leģendāro "bronzas vārtu" guvējs Rubīns iemet arī debijas spēlē Zviedrijas augstākajā līgā; Ķēniņu aizsūta atgūt spēļu garšu

Hokejs
2023. gada 14. septembrī 23:13 2023. gada 14. septembrī 23:13 | Papildināts, 2023. gada 15. septembrī 07:43
  Jauns.lv/LETA
Latvijas hokejists Kristiāns Rubīns ceturtdien debitēja Zviedrijas hokeja līgā ar gūtiem vārtiem, taču tas neglāba Ērnšeldsvīkas "MoDo" no neveiksmes pret Mārtiņa Dzierkala pārstāvēto Šellefteo AIK. "MoDo" sezonas pirmajā mačā izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Šellefteo AIK.

Rubīns guva vienīgos Ērnšeldsvīkas vienības vārtus, otrajā periodā raidot ripu pretinieku vārtos neilgi pēc vairākuma beigām. Pretinieku rindās uzvaru nesošo pēcspēles metienu veiksmīgi izpildīja Oskars Lindbergs, kamēr "MoDo" hokejistu visi trīs "bullīši" bija neprecīzi.

Saistītās ziņas

Bronzas vārtu autors Rubīns pamet Ziemeļameriku un karjeru turpinās Eiropā
Kristiāns Rubīns: patīkami apzināties, ka mani gaida un atstāj vietu sastāvā
Pašaizliedzība un Rubīna divi vārti atnes Latvijas hokejistiem vēsturisko bronzas medaļu 2

Kopā Rubīns uz ledus pavadīja 23 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus, tiekot pie lietderības koeficienta +1, kamēr mājinieku rindās Dzierkals spēlēja 15 minūtes un trīs sekundes un atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu, sakrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Jāpiebilst, ka Kristiāns Rubīns ir iegājis Latvijas hokeja vēsturē ar diviem vārtiem pret ASV — vispirms spēles beigās panākot neizšķirtu, bet papildlaikā atnesot Latvijas izlasei pasaules čempionāta bronzas medaļas.

Savukārt Rodrigo Ābola pārstāvētā Engelholmas "Rogle" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pārspēja Malmes "Redhawks".

Ābols spēlēja 19 minūtes un 31 sekundi un nopelnīja divu minūšu noraidījumu, izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Tikmēr Šveices augstākās līgas klubs "Lausanne" Latvijas hokejistu Ronaldu Ķēniņu uz diviem mačiem izīrēs Šveices pēc spēka otrās līgas jaunpienācējai "Martigny", vēsta Lozannas klubs.

Paziņojumā norādīts, ka Latvijas uzbrucējs "Martigny" palīdzēs pirmajās divās regulārā čempionāta spēlēs, bet pēc tam atgriezīsies uzreiz "Lausanne" rīcībā.

Tāpat Lozannas klubs vēsta, ka Ķēniņš nepiedalījās nevienā no sešiem "Lausanne" pirmssezonas pārbaudes mačiem un hokejists tiks izīrēts "Martigny", lai viņš atgrieztos atpakaļ spēļu ritmā.

Ķēniņš, kurš Šveicē spēlēs astoto sezonu pēc kārtas, pagājušajā sezonā "Lausanne" rindās 46 mačos izcēlās ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Martigny" pagājušajā sezonā ieņēma pirmo vietu Šveices pēc spēka trešajā līgā.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Pievienot komentāru