Slavenais kanādiešu hokeja treneris Maiks Bebkoks. (Foto: AP/Scanpix)

Trīs dienas pirms nometnes sākuma atkāpjas Merzļikina pārstāvētās "Blue Jackets" galvenais treneris

Hokejs
2023. gada 18. septembrī 10:51 2023. gada 18. septembrī 10:51
  Jauns.lv/LETA
Slavenais kanādiešu hokeja treneris Maiks Bebkoks svētdien atkāpās no Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenā trenera amata.

60 gadus vecais kanādietis atkāpies pēc tam, kad klajā nāca informācija par to, ka treneris no spēlētājiem pieprasījis ģimenes foto un aplūkojis tos televizora ekrānā caur "Apple" "Airplay" aplikāciju.

Piemēram, veterāni Būns Dženers un Džonijs Gudro to neuztvēra kā privātuma pārkāpumu, taču, iespējams, citiem hokejistiem šāda trenera prasība šķitusi nepieņemama. 

Trīs dienas pirms treniņnometnes sākumā "Blue Jackets" galvenā trenera amatā apstiprināts Paskāls Vensāns, kurš kā galvenais treneris vairākus gadus strādājis Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Kanādas junioru hokeja līgā. NHL viņš līdz šim strādājis tikai par asistentu "Blue Jackets" un Vinipegas "Jets" komandās.

Vienošanās ar Bebkoku bija noslēgta uz turpmākajām divām sezonām.

Pirms tam Bebkoks NHL no 2015. gada maija līdz 2019.gada novembrim vadīja Toronto "Maple Leafs" komandu. 2015. gadā viņš parakstīja astoņu gadu līgumu par kopējo summu 50 miljoni dolāru, kas kanādiešu speciālistu padarīja par vislabāk apmaksāto treneri līgā. Toronto hokejisti viņa vadībā trīs sezonas pēc kārtas iekļuva Stenlija kausa izcīņā, taču visās trīs reizēs apstājās pirmajā kārtā. 

Pēc tam Bebkoks strādāja par padomnieku Vērmontas Universitātes komandā un par galveno treneri Saskačevanas Universitātes vienībā.

Bebkoks trenera karjeru NHL sāka 2002. gadā kā Anaheimas "Mighty Ducks" vadītājs un jau pirmajā savā sezonā aizveda komandu līdz pat Stenlija kausa finālam.  Pēc 2004./2005 .gada sezonas lokauta Bebkoks pievienojās Detroitas "Red Wings" vienībai, ar kuru pēc trim gadiem izcīnīja Stenlija kausu. Kanādietis ar Detroitas komandu desmit gadus pēc kārtas sasniedza NHL izslēgšanas spēles.

Tāpat Bebkokam bijusi panākumiem bagāta Kanādas valstsvienību trenera karjera. 1997. gadā viņš līdz pasaules čempionāta zeltam aizveda Kanādas U-20 izlasi, bet pēc septiņiem gadiem jau triumfēja turnīrā kā pieaugošo valstsvienības treneris, savukārt 2016.  gadā Bebkoks aizveda "kļavas lapas" līdz triumfam Pasaules kausā. Tāpat Bebkoka vadībā Kanādas izlase triumfējusi divās olimpiskajās spēlēs.

Citi šobrīd lasa

Reinis Sējāns par grūtāko laiku dzīvē: "Nevarēju normāli funkcionēt. Domāju jau, ka Jēzus ņem mani pie sevis…"
Latviešu aktrise Muceniece uzvarējusi bijušo vīru alimentu lietā: "Kliedz, ka visi apskauž viņu laimi, bet naudu bērniem nedod. Kauns" 4
Aizdomas, ka Latvijā notikusi zemestrīce. Tie, kuri jutuši vibrācijas, aicināti ziņot LVĢMC
Pievienot komentāru