Futbolists Serhio Riko. (Foto: Matthieu Mirville/DPPI/Shutterstock/ Vida Press)

"Dažus milimetrus no nāves," 19 dienas komā nogulējušam futbolistam pēc atgūšanās bija tikai viens jautājums

Futbols
2023. gada 21. septembrī 05:27 2023. gada 21. septembrī 05:27
  Jauns.lv
Spāņu vārtsargs Serhio Riko, kurš pārstāv slaveno Francija klubu Parīzes "Saint-Germain", maija beigās izjādē ar zirgu guva nopietnu galvas traumu - viņš nokrita no dzīvnieka muguras un saņema spērienu ar pakavu galvas un kakla apvidū. Futbolists, kuram septembrī apritēja 30 gadu, komā pavadīja 19 dienas un tagad pastāstījis par pirmajām stundām pēc pamošanās.

Pēc negadījuma Riko nekavējoties tika nogādāts slimnīcā. Viņa stāvoklis bija tik smags, ka mediķi vīrieti ievietoja mākslīgajā komā. Jūlijā kļuva skaidrs, ka sportista dzīvību nekas vairs neapdraud. Taču visā šajā laikā Riko bija zaudējis aptuveni 20 kilogramu svara un 30 procentu muskuļu masas.

Ārsti informēja, ka futbolistam ļoti paveicies – sitiens trāpījis kakla un galvas rajonā, mugurkauls nav cietis. Tāpat mediķi norādījuši - ja spēriens ar pakavu būtu dažus milimetrus tālāk, nāve iestātos acumirklī.

Pēc 82 slimnīcā pavadītām dienām Riko augustā atgriezās mājās. Šobrīd viņš sniedzis interviju sava kluba "YouTube" kanālam. 

"Attopos slimnīcas palātā ekrānu un dažādu citu gadžetu apskauts, ar sensoru uz rokas. Pirmais, par ko iedomājos, vai spēšu atkal spēlēt futbolu. Tas bija pirmais, ko pajautāju ārstam," Riko atminas. "Visu mūžu esmu veltījis futbolam. Es nekad neko citu neesmu darījis."

Šobrīd viņš strauji atveseļojas. Futbolista veselības stāvokli pastāvīgi novēro, taču viņš var patstāvīgi kustēties. Nākamā vizīte pie ārsta paredzēta 22. septembrī.

"Ceru dzirdēt labas ziņas, ka ārsts atļaus sportot. Mans mērķis ir šogad atgriezties Parīzē un jau sezonas beigās spēlēt savas komandas sastāvā," piebilda Riko.

Citi šobrīd lasa

FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Topošos autovadītājus samulsina CSDD teorijas jautājums
Pievienot komentāru