Šajā sezonā Tajs Jangs, visitcamāk, netiks pat AHL tuvumā, nemaz nerunājot par NHL. (Foto: AP/Scanpix)

"Canucks" paraksta līgumu ar vēl vienu konkurentu Šilovam

Hokejs
2023. gada 26. septembrī 10:48 2023. gada 26. septembrī 10:48
  Jauns.lv/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vankūveras "Canucks", kuru pārstāv arī latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs un uzbrucējs Teodors Bļugers, noslēgusi trīs gadu līgumu ar jauno vārtsargu Taju Jangu, pirmdien paziņoja komanda.

Tiek ziņots, ka ar 19 gadus veco Jangu, kuru "Canucks" pagājušā gada NHL draftā izvēlējās ar 144. numuru, noslēgts iesācēja līgums uz trim sezonām.

Pagājušajā sezonā jaunais kanādiešu vārtsargs pārstāvēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandu Princdžordžas "Cougars", kuras sastāvā laukumā devās 34 spēlēs, atvairīja 88,9% metienu un vidēji mačā ielaida 3,89 vārtus.

"Tajs [Jangs] ir uzlabojis savu sniegumu kopš viņu draftējām un esam apmierināti ar viņa parādīto spēli WHL izslēgšanas mačos," pirmdien pēc līguma parakstīšanas sacīja "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvins. "Viņam ir labs augums, un mūsu vārtsargu attīstības komanda viņa spēlē saskata lielu potenciālu."

Pēdējo trīs sezonu laikā Jangs WHL čēmpionātā kopumā aizvadījis 60 mačus, atvairījis 89,2% metienu un vidēji zaudējis 3,72 vārtus spēlē. Deviņos izslēgšanas mačos viņam 86,6% atvairīto metienu un 4,81 zaudēti vārti. Plānots, ka arī nākamo sezonu Jangs uzsāks "Cougars" rindās.

Jauns.lv jau iepriekš vēstīja, ka "Canucks" iepriekš papildināja sastāvu ar ASV izlases pamatsastāva vārtsargu šī gada pasaules čempionātā Keisiju Desmitu, kurš stājās vārtos arī zaudētajā bronzas mačā pret Latviju. "Canucks" 32 gadus veco vārtsargu ieguva maiņas darījumā no Monreālas "Canadiens", pretī atdodot uzbrucēju Taneru Pīrsonu un 2025. gada trešās kārtas drafta izvēli.

"Canucks" pirmā vārtsarga lomu, visticamāk, uzņemsies Tečers Demko, kurš iepriekšējā sezonā 32 mačos atvairīja 90,1% un vidēji spēlē kapitulēja 3,16 reizes, bet otrā numura vieta paredzēta Desmitam. Tikmēr pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Šilovs un Spensers Mārtins sezonu varētu sākt fārmklubā Ebotsfordas "Canucks" rindās Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Mārtins pagājušajā sezonā NHL aizvadīja 29 spēles, vidēji ik mačā ielaižot vārtos 3,99 ripas un atvairot 87,1% metienu, tikmēr Šilovs savā debijas sezonā NHL aizvadīja piecus mačus, vidēji spēlē zaudēja 2,75 vārtus (labākais rādītājs komandā) un atvairīja 90,8% metienu. Sezonas lielāko daļu Šilovs pavadīja AHL, kur atvairīja 90,9% metienu, ielaida vidēji 2,44 ripas spēlē, aizvadīja četrus "sausos" mačus un izcīnīja 26 uzvaras.

Tāpat uz vietu vārtos AHL pretendē 23 gadus vecais baltkrievs Ņikita Tolopilo, kurš aizvadīto sezonu sekmīgi aizvadīja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā (Allsvenskan), kur par čempionu un labāko vārtsargu kļuva Kristers Gudļevskis, kā arī 26 gadus vecais Zaks Savčenko, kurš pagājušajā sezonā bija AHL vienības Čikāgas "Wolves" pamatvārtsargs un karjeras laikā aizvadījis septiņas spēles Sanhosē "Sharks" vienībā.

Šilova pozīcijām "Canucks" sistēmā, visticamāk, par labu nenāca sagrāva pret Kalgari "Flames" pirmajā NHL pārbaudes spēlē, kurā latvietis pēc septiņiem ielaistiem vārtiem tika nomainīts, bet komanda kopumā spēlē piedzīvoja sakāvi ar 0:10.

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Pievienot komentāru