Čehijas izlases uzbrucējs Patriks Šiks sezonas sākumu izlaida savainojuma dēļ. (Foto: AP/Scanpix)

"Liverpool" pārliecinoši iesoļo Līgas kausa pusfinālā; Šiks pamatsastāvā debitē ar "hat-trick"

Futbols
2023. gada 21. decembrī 11:05 2023. gada 21. decembrī 11:05
  Jauns.lv/LETA
Anglijas Līgas kausa izcīņas pusfinālu trešdien pārliecinoši sasniedza "Liverpool" vienība, kas ceturtdaļfināla mačā savā laukumā ar 5:1 (1:0) sagrāva Vesthemas "United" futbolistus.

Pirmajā puslaikā vienīgos vārtus mājiniekiem guva Dominiks Soboslai, bet otrajā puslaikā divas reizes precīzi sita Kērtiss Džounss un vēl pa reizei Kodijs Gakpo un Mohameds Salāhs. Viesu rindās vienīgos vārtus pie rezultāta 0:3 guva Džerods Bouens.

"Liverpool" kluba pretinieki pusfinālā būs cits premjerlīgas klubs Londonas "Fulham", kurš otrdien viesos ceturtdaļfinālā apspēlēja citu Liverpūles komandu "Everton", pirmo reizi kluba 144 gadu pastāvēšanas vēsturē iekļūstot Līgas kausa pusfinālā.

Otrā pusfināla pārī tiksies premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" un pēc spēka Anglijas otrās līgas - "Championship" - pārstāve "Middlesbrough".

Līgas kausa izcīņas pirmās pusfināla spēles notiks 9. vai 10. janvārī, bet atbildes mači tiks aizvadīti divas nedēļas vēlāk. Finālu sasniegs uzvarētāji divu spēļu summā.

Anglijas Līgas (EFL) kausa fināls tiks aizvadīts 25. februārī Vemblija stadionā Londonā.

"Liverpool" ir turnīra rekordiste ar deviņām trofejām, "Chelsea" uzvarējusi piecas reizes, bet "Middlesbrough" Līgas kausu izcīnījusi vienu reizi.

Par pagājušās sezonas Līgas kausa ieguvējiem kļuva Mančestras "United" izcīnot savu pirmo trofeju sešu gadu laikā. Finālā mančestrieši ar 2:0 pārspēja Ņukāslas "United".

Tikmēr savā pirmajā spēlē pamatsastāvā Vācijas bundeslīgā šajā sezonā ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Patriks Šiks, palīdzot čempionāta līderei Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagraut "Bochum" futbolistus.

27 gadus vecajam čehu uzbrucējam Šikam šī bija tikai piektā spēle bundeslīgā šajā sezonā un pirmais mačs pamatsastāvā. Sezonas ievadu viņš izlaida traumas dēļ.

Jau pirmajā puslaikā Šiks ielika pamatus uzvarai, gūstot vārtus 30., 32. un 45. minūtē. Ceturtos vārtus spēles 69. minūtē guva Viktors Bonifeiss.

"Bayer" ar šo panākumu sasniedza arī jaunu Vācijas futbola rekordu, nezaudējot 25 pirmās spēles sezonā. "Bayer" kontā visos turnīros 22 uzvaras un trīs neizšķirti.

Iepriekšējais rekords bija 24 mači, ko 1982./1983. gada sezonā sasniedza Hamburgas SV vienība. Hamburgieši bija uzvarējuši 14 mačus un desmit reizes spēlējuši neizšķirti.

Tikmēr patreizējie bundeslīgas čempioni Minhenes "Bayern" trešdien viesos ar 2:1 (2:1) pieveica "Wolfsburg" komandu.

Uzvarētāju rindās jau 21. vārtus šajā sezonā guva turnīra rezultatīvākais spēlētājs Patriks Keins, bet vēl viens precīzs sitien padevās Džamalam Musialam. Mājinieku sastāvā trāpīgs raidījums Maksimiljana Arnolda kontā.

Savukārt pie panākuma savā laukumā citā mačā tika "Stuttgart", kas ar 3:0 (2:0) pieveica "Augsburg" vienību.

Mājinieku rindās vārtus guva Denizs Undavs, Serū Gerasī un Kriss Furihs.

Panākums ļāva Štutgartes vienībai pakāpties uz trešo vietu bundeslīgas kopvērtējumā.

Turnīra tabulas galvgalī ar 42 punktiem 16 mačos ir "Bayer", četri punkti mazāk un spēle rezervē ir "Bayern", tālāk ar 34 punktiem seko "Stuttgart" un ar 33 punktiem "Leipzig" vienības.

Savukārt ar diviem gūtiem vārtiem savā 25. dzimšanas dienā Francijas futbola čempionāta spēlē izcēlās uzbrucējs Kilians Mbapē, palīdzot Parīzes "Saint-Germain" (PSG) savā laukumā ar 3:1 (0:0) pieveikt "Metz" vienību.

PIrmos vārtus uzvarētāju labā mača 49. minūtē guva Viktors Mačadu Ferreira jeb Vitiņja, bet Mbapē precīzs bija 60. un 83. minūtē. Viesu rindās vienīgos vārtus 72. minūtē guva Matjē Idols.

Francijas izlases uzbrucējs Mbapē ar 18 gūtiem vārtiem ir Francijas čempionāta labākais vārtu guvējs.

Šajā mačā PSG rindās debitēja arī Kiljana jaunākais brālis Etans Mbapē. 16 gadus vecais pussargs Etans Mbapē laukumā devās kompensācijas laikā.

Pie uzvarām trešdien tika arī PSG tuvākās sekotājas "Nice" un "Monaco".

Nicas komanda, pateicoties diviem Terema Mofi vārtiem, savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja "Lens", bet "Monaco" viesos atspēlējās pret "Toulouse" un uzvarēja ar 2:1 (2:1).

Tulūzas klubu spēles piektajā minūtē izvirzīja vadībā Franks Magrī, bet viesiem abus vārtus vēl līdz pārtraukumam guva Visams ben Jeders.

Tikmēr pārliecinošāko uzvaru trešdien svinēja "Brest", kas savā laukumā ar 4:0 (4:0) sagrāva "Lorient" futbolistus.

Mājiniekiem visus četrus vārtus pirmajā puslaikā guva Kamorī Dumbija. 20 gadus vecais Mali izlases uzbrucējs līdz šm mačam šosezon Francijas čempionātā bija guvis vienus vārtus.

Čempionāta kopvērtējumā līdere ar 42 punktiem 17 spēlēs ir PSG, otrā ar 35 punktiem ir "Nice" vienība, tālāk ar 33 punktiem seko "Monaco", bet labāko četrinieku ar 31 punktu noslēdz "Brest".

Citi šobrīd lasa

Nepālas algotņi masveidā dezertē no Krievijas okupācijas armijas 1
Nosauktas 10 Eiropas "slepenās" pludmales, kas spēj konkurēt ar labākajiem kūrortiem; topā iekļuvusi arī Latvija 1
Lielākajai daļai cilvēku neizdosies pensionēties 65 gadu vecumā. Kāpēc tas kļūst nereāli? 4
Pievienot komentāru