Treneris Kārlis Zirnis skaidro, kas mačā ar kanādiešiem jāizdara, lai varētu pacīnīties par panākumu

Hokejs
2023. gada 27. decembrī 14:15 2023. gada 27. decembrī 14:15
  Jauns.lv/LETA
Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlasei pasaules junioru čempionāta mačā ar Kanādu jābūt disciplinētai un hokejisti nedrīkst atbildēt uz provokācijām, pirms gaidāmās spēles sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica valstsvienības galvenā trenera Arta Ābola asistents Kārlis Zirnis.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien Gēteborgā pasaules junioru čempionāta otrajā mačā stāsies pretī vienai no turnīra favorītēm Kanādai. A apakšgrupas mačs "Scandinavium" arēnā sāksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika. 

Latvijas hokejisti otrdien turnīra pirmajā spēlē ar 0:6 atzina mājinieces Zviedrijas pārākumu, kamēr kanādieši pasaules čempionātu sāka ar uzvaru, apspēlējot Somiju ar 5:2.

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenā trenera asistents Kārlis Zirnis. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

"Analizējām vakardienas spēli un parādījām hokejistiem video, ko mēs vēlamies un ko nevēlamies redzēt," par otrdienas spēli teica Zirnis.

Vēršot uzmanību uz Kanādu, Zirnis atzina, ka jābūt gataviem spēlei bez ripas, tāpat jāiztiek bez paviršiem noraidījumiem, kā tas bija iepriekšējā cīņā. 

"Kā redzējām, šajā līmenī spēlētāji ir labas kvalitātes. Jābūt disciplinētiem un nedrīkst atbildēt uz provokācijām," uzsvēra treneris.

Trīs no kanādiešiem - Metjū Potra, Metjū Savuā un komandas kapteinis Freizers Mintens - šosezon spēlējuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL), savukārt Meklinam Selebrīni tiek paredzēta izvēle ar augstu numuru nākamā gada draftā.

"Tie ir augsta līmeņa spēlētāji, un, kad viņi ir laukumā, mums jāpievērš papildu uzmanība," atzina Zirnis.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004. gada dzimušie un jaunāki spēlētāji. Meistarsacīkstes no 26.decembra līdz 5. janvārim norisināsies Gēteborgā.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Artim Ābolam šajā sezonā asistē Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

Citi šobrīd lasa

Talants vai radu būšana? Slavenību bērni, kas paši kļuvuši slaveni
"Apstākļi šokēja!" - Latviete Inga nomirst uzgaidāmajā telpā, gaidot ārstu Lielbritānijas slimnīcā
Ko patiesībā var nodarīt jau karsētas eļļas izmantošana atkārtoti?
Pievienot komentāru