2023. gada Latvijas labākais sportists Artūrs Šilovs. (Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press)

Balinskim un Šilovam uzvaras AHL mačos; "Panthers" vēl viena neveiksme papildlaikā

Hokejs
18. janvārī 09:58 2024. gada 18. janvārī 09:58
 
Uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačos trešdien svinēja Latvijas aizsarga Uvja Jāņa Balinska un vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētās komandas.

Balinska vienība Šarlotas "Checkers" savā laukumā otro dienu pēc kārtas pieveica Sanhosē "Barracuda" vienību, šoreiz uzvarot ar 4:1 (0:0, 2:1, 2:0), bet Šilova komanda Ebotsfordas "Canucks" revanšējās par vakardienas neveiksmi Ontario "Reign", esot pārāka ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1).

Balinskis aizvadītajā mačā pie rezultativitātes punktiem netika, bet izpildīja dalītu lielāko metienu skaitu pa pretinieku vārtiem komandā (4) un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Balinskis AHL 14 mačos guvis divus vārtus, atdevis desmit rezultatīvas piespēles, nopelnījis 13 soda minūtes un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Savukārt Šilovs trešdienas spēlē palika uz rezervistu soliņa, bet viņa kolēģis vārtos Ņikita Tolopilo atvairīja 30 no 31 metiena un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

2023. gada Latvijas labākais sportists Šilovs šosezon laukumā AHL devies 22 mačos, izcīnījis 11 uzvaras, vidēji savos vārtos ielaidis 3,04 ripas, atvairījis 89,9% metienu un ticis pie trim "sausajām" spēlēm.

"Checkers" ar 44 punktiem 37 spēlēs AHL Austrumu konferencē atrodas sestajā pozīcijā, bet "Canucks" ar 34 mačos iekrātiem 43 punktiem ir sestie Rietumu konferencē.

Tikmēr nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otro zaudējumu pēc kārtas savā laukumā papildlaikā piedzīvoja Floridas "Panthers" vienība, kuras sastāvā šosezon 18 mačus aizvadījis Latvijas izlases aizsargs Uvis Balinskis.

"Panthers" mača gaitā divas reizes izvirzījās vadībā, tomēr pārsvaru izlaida un papildlaikā ar (0:0, 2:1, 0:1, 0:1) atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu.

Otrajā trešdaļā Sems Reinhards mazākumā izvirzīja "Panthers" vadībā ar 1:0, Maikls Rasmusens panāca izlīdzinājumu, bet Gustavs Forslings vēlreiz mājiniekiem atguva pārsvaru.

Mača 47. minūtē Roberts Fabri panāca 2:2, bet uzvaru viesiem, kas pie punktiem tiek jau septītajā mačā pēc kārtas, nodrošināja Dilana Larkina trāpīgais metiens vairākumā papildlaika otrajā minūtē.

"Panthers" neveiksmi papildlaikā cieta arī pirmdien, kad ar 4:5 piekāpās Anaheimas "Ducks".

Zaudējumu savā laukumā trešdien piedzīvoja arī Ņūdžersijas "Devils" vienība, kura ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:1) piekāpās Monreālas "Canadiens" komandai.

Uzvarētāju rindās ar 1+1 izcēlās Kouls Koufīlds, bet vēl pa vārtiem guva Jurajs Slafkovskis un Džošua Ruā.

"Devils" sastāvā vārtus guva Luks Hjūzs un Aleksandrs Holcs.

Tikmēr trešdien slikto laikapstākļu dēļ uz ceturtdienu tika pārcelta Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" spēle savā laukumā ar Čikāgas "Blackhawks". Cīņa atlikta sniegputeņa Bufalo radīto ceļošanas ierobežojumu dēļ.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Pievienot komentāru