Minhenes "Bayern" un Marokas izlases aizsargs Nusairs Mazrui (pa kreisi) cenšas kavēt Tapelo Džeimsu Morenu. (Foto: Kim Price/Cal Sport Media/Sipa USA/ Vida Press)

Noskaidroti visi Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālisti; favorīte Maroka brauc mājās

Futbols
31. janvārī 10:23 2024. gada 31. janvārī 10:23
  Jauns.lv/LETA
Āfrikas Nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfinālā otrdien kā pēdējās iekļuva Mali un Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) futbola izlases.

DĀR negaidīti ar 2:0 (0:0) astotdaļfinālā pārspēja vienu no favorītēm Marokas izlasi, kas 2022. gada Pasaules kausā kļuva par pirmo Āfrikas futbola valstsvienību, kas iekļuvusi Pasaules kausa pusfinālā.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet mača 57. minūtē DĀR izvirzījās vadībā pēc uzbrucēja Evidensa Makgopas precīzā sitiena.

Mača 85. minūtē Marokai bija teicama izdevība panākt neizšķirtu, taču viens no komandas līderiem Ašrafs Hakimi no franču granda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) nespēja realizēt 11 metru soda sitienu. Mača kompensācijas laikā DĀR guva arī otros vārtus, izceļoties aizsargam Teboho Mokoenam.

Tikmēr Mali izlase astotdaļfinālā ar 2:1 (1:0) pieveica Burkinafaso komandu.

Pirmie vārti tika gūti jau trešajā minūtē, kad bumbu savos vārtos neveiksmīgi nogādāja Burkinafaso aizsargs Edmons Topsoba, bet 47. minūtē Mali uzbrucējs Lasins Sinajoko panāca jau 2:0.

Spēles 57. minūtē Anglijas premjerlīgas kluba Birmingemas "Aston Villa" uzbrucējs Bertrāns Traorē realizēja 11 metru soda sitienu Burkinafaso komandas labā un panāca 1:2, tomēr atgūt vēl vienus vārtus izlasei neizdevās.

2023. gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Mali tiksies ar mājiniekiem Kotdivuāru, DĀR spēlēs ar Kaboverdi, Kongo DR futbolisti ceturtdaļfinālā spēlēs ar Gvinejas izlasi, bet Nigērija par vietu pusfinālā cīnīsies Angolu.

Ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas 2. un 3. februārī, pusfināla mači notiks 7.februārī, cīņa par bronzu būs 10.februārī, bet jaunie čempioni tiks noskaidroti 11. februārī Abidžanā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 34. reizi. Par 2021. gada čempioniem kļuva Senegālas izlase, kas finālā pēc bezvārtu neizšķirta 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja Ēģipti.

Titulētākā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas komanda ir Ēģipte, kas triumfējusi septiņas reizes.

Citi šobrīd lasa

Ko īsti svinam 1. maijā? Šī diena ir īsts „svētku jūklis” 1
Skinhedi ālējas Vecrīgā - var piekaut kurpju šņoru krāsas dēļ 9
Lielākajai daļai cilvēku neizdosies pensionēties 65 gadu vecumā. Kāpēc tas kļūst nereāli? 5
Pievienot komentāru