Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Oskars guva savus 15. vārtus šajā sezonā, kas viņu spēcīgajā Somijas čempionātā ierindo starp 20 labākajiem vārtu guvējiem. (Foto: AFP/Scanpix)

Batņam vārti un piespēle uzvarā Somijā; Jakam piespēle Čehijā

Hokejs
2. februārī 01:56 2024. gada 2. februārī 01:56
  Jauns.lv/LETA
Latvijas uzbrucējs Oskars Batņa ceturtdien guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja Mikeli "Jukurit" uzvarā savā laukumā Somijas hokeja čempionāta mačā.

"Jukurit" ar 7:1 (3:1, 0:0, 4:0) pārspēja Hemēnlinnas HPK.

Batņa sestajā minūtē rezultatīvi piespēlēja Lukasa Nordsatera vārtu guvumā, panākot 2:0, kā arī guva vārtus 45. minūtē vairākumā, panākot 5:1.

Latviešu uzbrucējs 16 minūtēs un 20 sekundēs uz ledus trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no sešiem iemetieniem, kā arī spēli beidza ar spēlē labāko +/- rādītāju +3.

"Jukurit" ar 87 punktiem 46 mačos ieņem otro vietu 15 komandu konkurencē, bet Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP ar 59 punktiem 45 mačos ir 13.vietā.

"Jukurit" iepriekšējā sezonā izcīnīja 11. vietu 15 komandu čempionātā, bet JYP - 13.vietu, izslēgšanas cīņām nekvalificējoties.

Tikmēr Jānis Jaks rezultatīvi piespēlēja viņa un Kristapa Zīles pārstāvētās Litvīnovas "Verva" komandas zaudējumā savā laukumā Čehijas hokeja ekstralīgas mačā.

"Verva" ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) zaudēja Brno "Kometa".

Jaks rezultatīvi piespēlēja Petram Koblasam trešās trešdaļas 33.sekundē vairākumā gūtajos vārtos.

Jaks 21 minūtē un 31 sekundē laukumā divreiz meta pa vārtiem, bet otrs latviešu aizsargs Zīle visilgāk no laukuma spēlētājiem bija laukumā, spēlējot 27 minūtes un 33 sekundes.

Jaks šosezon 35 mačos ir atzīmējies ar četriem gūtiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, bet Zīlem 41 cīņā ir divi vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

"Verva" ar 71 punktu 43 mačos turnīra tabulā ieņem ceturto vietu. 

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
FOTO: motosezonas atklāšanā saulainās Rīgas ielas pieskandina motociklu rūkoņa
Pievienot komentāru