Uvis Balinskis un Dāvis Bertāns abi pašlaik pārstāv Ziemeļkarolīnas lielākās pilsētas Šarlotas komandu. (Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com/ufelss)

Divas Latvijas sporta zvaigznes vienā pilsētā. Balinskis izmanto iespēju apmeklēt Bertāna spēli

Sporta zvaigznes
15. februārī 13:19 2024. gada 15. februārī 13:19
  Jauns.lv
Aizvadītajā naktī trešo spēli savā jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Šarlotas “Hornets” aizvadīja latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns.

“Hornets”, pārspējot Atlantas “Hawks”, tika pie trešās uzvaras pēc kārtas, bet Bertāns uz laukuma pavadītajās 13 minūtēs trāpīja vienu no četriem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Uz spēli klātienē bija ieradies viens no Latvijas hokeja izlases līderiem, pagājušā pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Uvis Jānis Balinskis, kurš pēdējās nedēļās sekmīgi pārstāv Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu Šarlotas “Checkers”, kas ir Floridas “Panthers”, kurā aizsargs iesāka šo sezonu, fārmklubs.

Balinskis savā “Instagram” kontā ievietojis attēlu, kurā redzams kopā ar Bertānu, turot rokās parakstītu Dāvja kreklu.

Uvis Balinskis un Dāvis Bertāns abi pašlaik pārstāv Ziemeļkarolīnas lielākās pilsētas Šarlotas komandu. (Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com/ufelss)

Jauns.lv jau vēstīja, ka NBA pāreju pēdējā dienā Bertāns kopā ar 2021. gada ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju Vasilji Miciču, saspēles vadītāju Trešonu Mannu, 2024. (Hjūstonas “Rockets”) un 2025. gada (Filadelfijas “76ers”) drafta izvēles maiņas iespējām un naudas kompensāciju tika aizmainīti no Oklahomsitijas “Thunder” uz “Hornets”. Pretējā virzienā devās pieredzējušais uzbrucējs Gordons Heivords.

Bertāns jaunā kluba rindās piedalījies trīs spēlēs, kurās laukumā vidēji pavadījis 12 minūtes un kopumā trāpījis piecus tālmetienus 15 mēģinājumos. Citus metienus latvietis pa grozu nemaz vēl nav metis.

Saistītās ziņas

VIDEO: pret Latviju izšķirošo metienu netrāpīja, bet tagad iedzinis izmisumā izcilāko basketbola treneri
Tik augsta līmeņa klubu basketbola Rīgā nav bijis. Kas jāzina par Eirolīgu un maču "Arēnā Rīga"
NBA komandas vakariņu laikā miris viens no savulaik labākajiem Eiropas basketbola centra spēlētājiem

Savukārt Balinskis pēc sekmīga snieguma sezonas sākumā Floridas “Panthers” rindās, pēdējās nedēļas pārstāvējis tās fārmklubu “Checkers”. NHL komandā Balinskis pārsvarā tika iespēlēts trešajā aizsargu pārī, bet AHL viņam atvēlēta vieta vadošajā pārī un spēlēšana arī vairākumā. Balinska nonākšana AHL saistīta ar to, ka “Panthers” rindās no savainojumiem atguvušies vairāki iepriekš savainotie vadošie aizsargi ar vienvirziena līgumiem, nevis latviešu hokejista sniegumu.

AHL Balinskis aizvadījis 22 spēles, kurās guvis divus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, kamēr NHL laukumos 18 mačos latvietim vārti un rezultatīva piespēle.

Citi šobrīd lasa

"Publiskajā telpā izskanējusi maldinoša informācija," Rīgas dome kliedē mītus par 72 stundu somas sagatavošanu 1
Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai
"Mīlestība. Gadās arī tā," Baltezerā 24 gadus veca sieviete nežēlīgi nogalina 37 gadus veco dzīvesbiedru
Pievienot komentāru