"Wilson Airless Gen 1” bumbas. (Foto: Wilson)

Vai šī 2500 dolāru vērtā bumba kļūs par basketbola nākotni? Tā var kļūt noderīga daudziem sportistiem

Basketbols
27. februārī 16:36 2024. gada 27. februārī 16:36
  Jauns.lv
Sociālajos tīklos pamatīgu ažiotāžu sacēlis sporta inventāra ražotāja “Wilson” viens no jaunākajiem izgudrojumiem, kas varētu kļūt par revolucionāru atklājumu daudziem basketbola un citu sporta veidu pārstāvjiem.

Daudzi jaunie basketbolisti labprāt visu savu brīvo laiku pavadītu ar bumbu - to driblējot un citādā veidā izkopjot izjūtu. Tomēr ne visiem vienmēr ir iespēja doties uz zāli, āra laukumu vai kādu citu vietu, kur driblēties. Citi noteikti labprāt to darītu mājās, tomēr diez vai visi radinieki un zemāko stāvu kaimiņu būtu sajūsmā par šādu ideju. Tad nu talkā nāk “Wilson” ar savu “Airless Gen 1” bumbas modeli.

Kā jau minēts nosaukumā, “Bezgaisa 1. paaudzes” bumba tiešām arī ir bez gaisa. Tā ir izdrukāta 3D printerī un gaiss tai gluži vienkārši izplūst cauri.

Dažādi ietekmeļi un blogeri jauno bumbu jau iztestējuši, salīdzinot ar parastu no ādas gatavotu basketbola bumbu, un daudzus pieredzētais ir pārsteidzis. “Airless Gen 1” atlec praktiski tikpat labi kā tradicionāla basketbola bumba, tikai to dara bez skaņas. Materiāla struktūra un smarža ir ļoti neierasta, tāpat daudzus var mulsināt tukšais vidus uz daudzie caurumi bumbas struktūrā (īpaši nepatīkami varētu būt ar tripofobiju sirgstošajiem).

Tāpat pazīstamais jūtūberis Markīss Kīts Braunlijs (viņa kontam - MKBHD - ir teju 5 miljoni “Instagram” sekotāju) norāda, ka problēmas varētu rasties arī ar netīrumiem, ja gribētu ar šo bumbu spēlēt āra laukumos. Tomēr ideja esot lieliska un, padarot pieņemamāku cenu, tā varētu kļūt ļoti populāra.

“Wilson” un apģērbu tirgotāja “New Era” kopražojums pašlaik ir nopērkams par 2500 ASV dolāriem (Vairāk nekā 2300 eiro), kas ir aptuveni 15 reižu vairāk nekā labākās nopērkamās augstākās kvalitātes ādas basketbola bumbas.

Pašlaik bumbas tiek piedāvātas trīs krāsās – baltas, melnas un brūnas, un, neraugoties uz dārgo cenu, visas sākotnēji saražotās 75 bumbas ir pārdotas, un pagaidām nav zināms, kad varētu būt iespējams nopirkt jaunas.

Internetā gan atrodami arī ļoti daudzi kritiski viedokļi: vieni bumbas salīdzina ar atsperīgām florbola bumbām, daudzi šausminās par cenu, bet vēl citi neredz īsti jēgu šādam izgudrojumam. Vai “Airless Gen 1” bumbām būs nākotne, redzēsim tuvākajā laikā.

Citi šobrīd lasa

Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
FOTO; VIDEO: Rīgā atkal norit gājiens palestīniešu atbalstam - ebreju kopiena lūdza nepieļaut antisemītismu 3
FOTO: iedzīvotāji jautrā noskaņojumā un ar smaidu sejā sakopj savu zemi. Latvijā norisinās Lielā talka
Tēmas: ASV, Instagram
Pievienot komentāru