Dominiks Hašeks 2023. gadā kara izpostītajā Borodjankas pilsētā Ukrainā (foto: Hašeka "X" konts)

Kādēļ čehu hokeja leģenda priecājas par savas izlases nepiedalīšanos NHL četru nāciju turnīrā? 1

Hokejs
28. februārī 14:16 2024. gada 28. februārī 14:16
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv
Leģendārais čehu vārtsargs, olimpiskais čempions un divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Dominiks Hašeks paskaidrojis, kādēļ paradoksālā veidā viņš ir priecīgs, ka Čehijas izlase nav uzaicināta uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) organizēto pasaules hokeja elites Četru nāciju turnīru.

“Jūs zināt manu nostāju par pašreizējo NHL attieksmi,” viņš izteicās izdevumam “Championat”. “Tas ir NHL turnīrs. Un pat ja tajā nepiedalīsies Krievijas hokejisti, ir jāatceras, ka tā ir Nacionālās hokeja līgas reklāma, bet Krievijas hokejisti drīkst spēlēt NHL. Nacionālā hokeja līga ir Krievijas agresijas reklāma un ir atbildīga. Tādēļ esmu priecīgs, ka šajā turnīrā nepiedalīsies Čehijas spēlētāji.”

“Four Nations Face-off” turnīrs notiks 2025. gadā no 12. līdz 20. februārim Kanādā un ASV, tajā piedalīsies Kanāda, ASV, Zviedrija un Somija, kuras pārstāvēs NHL spēlējošie hokejisti.

Saistītās ziņas

Ar neitralitāti nepietiek! Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ir kategoriski jānosoda Krievijas agresija, lai piedalītos 2024. gada olimpiskajās spēlēs, uzskata čehu hokeja leģenda
Čehu hokeja leģenda Hašeks negrib Čehijā redzēt NHL spēles ar krievu piedalīšanos
Hašeks, Forsbergs, Modano un Bleiks uzņemti hokeja Slavas zālē

2002. gada olimpiskais čempions savulaik aicināja NHL vadību atkāpties no amata sakarā ar gļēvo nostāju Krievijas agresijas jautājumā. Viņš paziņoja, ka līgas komisārs Gerijs Betmens un viņa vietnieks Bils Deilijs izrādīja necieņu pret Čehijas Ārlietu ministriju, NHL pirmssezonas spēlēs Prāgā pieļaujot Krievijas hokejistu piedalīšanos.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā NHL apturēja sakarus ar Kontinentālo hokeja līgu (KHL) un lika klubiem pārtraukt tiešus un netiešus sakarus ar KHL komandu pārstāvjiem.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Detroitas "Red Wings" sastāvā Dominiks Hašeks tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem hokeja vārtsargiem. Par savu spēles stilu un spēcīgo personību viņu NHL iedēvēja par "Dominatoru". Savas 31 gadu ilgās hokejista karjeras laikā visvairāk reižu — sešas! — ieguva Vezinas balvu kā NHL labākais vārtsargs un viņš ir vienīgais vārtsargs, kurš divas reizes ieguvis Hārta balvu kā līgas vērtīgākais spēlētājs.

Citi šobrīd lasa

Reinis Sējāns par grūtāko laiku dzīvē: "Nevarēju normāli funkcionēt. Domāju jau, ka Jēzus ņem mani pie sevis…"
"Apstākļi šokēja!" - Latviete Inga nomirst uzgaidāmajā telpā, gaidot ārstu Lielbritānijas slimnīcā
Dons aizvadījis pirmo Eirovīzijas mēģinājumu. Paskat, kāds tērps viņam mugurā! 2
Pievienot komentāru