Latvijas hokeja izlases rezultatīvākais hokejists pērnā gada pasaules čempionātā Rihards Bukarts. (Foto: AP/Scanpix)

Rihardam Bukartam vārti un rezultatīva piespēle Čehijā; Batņa turpina krāt punktus Somijā

Hokejs
7. martā 00:09 2024. gada 7. martā 00:09
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas hokejists Rihards Bukarts trešdien Čehijas ekstralīgas astotdaļfināla pirmajā mačā izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba viņa un Roberta Bukarta pārstāvēto Vītkovices "Ridera" no zaudējuma.

"Ridera" astotdaļfināla pirmajā mačā viesos ar 3:4 (2:1, 0:1, 1:2) piekāpās Ralfa Freiberga pārstāvētājai Hradeckrālovas "Mountfield", kas sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-0.

Rihards Bukarts pirmās trešdaļas izskaņā noslēdza vairākumu ar precīzu metienu un izvirzīja vadībā viesus ar 2:1, bet pēc tam asistēja Vītkovices komandas trešajos vārtos, kas arī tika gūti vairākumā. 

Viņš kopā uz ledus bija 19 minūtes un 57 sekundes, no kurām teju desmit minūtes pavadīja vairākumā, un atzīmējās statistikā ar četriem metieniem pa vārtiem, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Tikmēr Roberts Bukarts spēlēja 18 minūtes un 21 sekundes, no tām deviņas minūtes un 21 sekundi pavadot uz ledus vairākumā. Viņš vienu reizi meta pa vārtiem un bloķēja pretinieku metienu, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -2.

Starp uzvarētājiem Freibergs laukumā bija 20 minūtes un 55 sekundes un spēlēja no tām mazākumā septiņas minūtes un 15 sekundes. Uz ledus pavadītajā laikā viņš vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja divus metienus, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pārspēja Plzeņas "Škoda" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Tikmēr Oskars Batņa rezultatīvi piespēlēja Mikeli "Jukurit" uzvarā savā laukumā Somijas čempionāta spēlē. "Jukurit" ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pieveica Pori "Assat".

Batņa 22. minūtē rezultatīvi piespēlēja Oto Mekinenam, kurš panāca 2:0. 

Latvijas hokejists uz ledus bija 16 minūtes un vienu sekundi, divreiz metot pa vārtiem, nopelnot četras soda minūtes, kuru laikā vārti zaudēti netika, un uzvarot divos no sešiem iemetieniem, kā arī noslēdzot maču ar +/- rādītāju +1.

Hemēnlinnas HPK bez Artūra Andžāna pieteikumā izbraukumā ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) atzina Helsinku HIFK pārākumu.

"Jukurit" ar 101 punktu 58 mačos ieņem trešo vietu 15 komandu konkurencē, Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP ar 67 punktiem 57 cīņās ir 13.vietā, bet vietu zemāk ar 58 punktiem 57 dueļos ir Hemēnlinnas HPK.

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību 1
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Pievienot komentāru