Čempionu līgas izlozei labpatika jau ceturtdaļfinālā savest kopā divus no galvenajiem favorītiem - pašreizējos čempionus Mančestras "City" (attēlā no kreisās: Hulians Alvaress, Ērlings Holanns un Mateuss Nuņess) ar Spānijas "La Liga" līdervienību Madrides "Real". (Foto: AFP/Scanpix)

Vai fināls pirms fināla? Čempionu līgas uzvarētājai Mančestras "City" jau ceturtdaļfinālā pret Madrides "Real"

Futbols
15. martā 13:44 2024. gada 15. martā 13:44 | Papildināts, 15. martā 15:23
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Pagājušās sezonas uzvarētāja Mančestras "City" UEFA Čempionu līgas futbolā ceturtdaļfinālā tiksies ar Madrides "Real", noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Mančestras "City" ar 14 reizes turnīrā uzvarējušo "Real" Čempionu līgā tiksies trešo sezonu pēc kārtas. Iepriekšējās divās sezonās sacensībās ir uzvarējušas tikai šīs komandas.

2021./2022.gada sezonā komandas tikās pusfinālā, "Real" ceļā uz savu 14.trofeju divu spēļu summā uzvarot ar 6:5, bet pagājušajā sezonā pusfinālā ar 5:1 uzvarēja "City".

"Bayern" astotdaļfinālā uzvarēja 2013., 2014. un 2017. gadā, bet pēdējās trīs sezonās nav spējusi pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un "Barcelona" duelī jāizceļ tikšanās 2016. gada astotdaļfinālā, kur Barselonas klubs pēc zaudējuma pirmajā spēlē ar 0:4 atbildes spēlē uzvarēja ar 6:1, iekļūstot nākamajā kārtā.

Pieckārtējā turnīra uzvarētāja "Barcelona" ir uzvarējusi trīs no pieciem savstarpējiem dueļiem līgas izslēgšanas spēlēs, bet PSG svinēja uzvaru 2021. gada astotdaļfinālā.

Uzvarētājiemm šajā pārī pretī stāsies trīskārtējie finālisti Madrides "Atletico" futbolisti vai 1997. gada uzvarētāja Dortmundes "Borussia". Abas divreiz tikušās grupu turnīrā, katrai no komandām svinot pa divām uzvarām.

Pusfinālā tiksies Madrides "Atletico" un Dortmundes "Borussia" dueļa uzvarētāja ar Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" divu spēļu uzvarētājiem.

Otrā pusfinālā tiksies Londonas "Arsenal" un Minhenes "Bayern" uzvarētāji ar Madrides "Real" vai Mančestras "City".

Ceturtdaļfināla mači ir paredzēti no 9. līdz 17. aprīlim, bet pusfināli - no 30. aprīļa līdz 8. maijam. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētājas divu spēļu summā.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Fināls 2024. gada 1. jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri:

Londonas "Arsenal" (Anglija) - Minhenes "Bayern" (Vācija);

Madrides "Atletico" (Spānija) - Dortmundes "Borussia" (Vācija);

Madrides "Real" (Spānija) - Mančestras "City" (Anglija);

Parīzes "Saint-Germain" (Francija) - "Barcelona" (Spānija).

Tikmēr pagājušās sezonas fināliste "AS Roma" UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar "AC Milan" futbolistiem. Ceturtdaļfināla mači paredzēti 11. un 18.aprīlī, bet pusfināli notiks 2. un 9. maijā. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Pusfinālos savā starpā tiksies pāra Lisabonas "Benfica" - Marseļas "Olympique" uzvarētāja ar "Liverpool" vai Bergāmo "Atalanta".

Otrā pusfinālā tiksies Itālijas klubu "AC Milan" un "AS Roma" dueļa uzvarētāja un Leverkūzenes "Bayer" vai Vesthemas "United" (Anglija).

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona bija beigsies.

Eiropas līgas finālspēle Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks 22. maijā.

Iepriekšējā sezonā par septiņkārtēju šī turnīra uzvarētāju kļuva "Sevilla", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "AS Roma".

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pāri:

"AC Milan" (Itālija) - "AS Roma" (Itālija);

"Liverpool" (Anglija) - Bergāmo "Atalanta" (Itālija);

Leverkūzenes "Bayer" (Vācija) - Vesthemas "United" (Anglija);

Lisabonas "Benfica" (Portugāle) - "Marseille" (Francija).

Savukārt iepriekšējās sezonas fināliste "Fiorentina" UEFA Konferences līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar Plzeņas "Viktoria" no Čehijas. Šī dueļa uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar "Club Brugge" no Beļģijas un Saloniku PAOK no Grieķijas cīņas uzvarētājiem, pirmo cīņu aizvadot mājās.

Otrā pusfinālā Anglijas premjerlīgas vienības Birmingemas "Aston Villa" un Francijas komandas "Lille" maču uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar Pirejas "Olympiacos" no Grieķijas vai Stambulas "Fenerbahce".

Ceturtdaļfināla mači ir paredzēti 11. un 18. aprīlī, bet pusfināli - 2. un 9. maijā, uzvarētājām divu spēļu summā iekļūstot nākamajā kārtā.

Finālspēle paredzēta 29.maijā Atēnās.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Eiropas Konferences līga aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.

UEFA Konferences līgas ceturtdaļfināla pāri:

"Club Brugge" (Beļģija) - Saloniku PAOK (Grieķija);

Pirejas "Olympiacos" (Grieķija) - Stambulas "Fenerbahce" (Turcija);

Birmingemas "Aston Villa" (Anglija) - "Lille" (Francija);

Plzeņas "Viktoria" (Čehija) - Florences "Fiorentina" (Itālija).

Citi šobrīd lasa

Apvienotais saraksts vienojas pret „vienotību”
Brīvības svētku ceļvedis 4. maijā visai Latvijai
Aktieris Mārtiņš Meiers vizuāli pārvērties. Kas noticis?
Pievienot komentāru