Gruzijā gaviles — dramatiski pieveicot Grieķiju, tās futbola izlase pirmo reizi spēlēs Eiropas čempionātā!

Futbols
26. martā 22:32 2024. gada 26. martā 22:32
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Gruzijas futbola izlase otrdien Tbilisi Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" mačā svinēja uzvaru pēcspēles sitienos un pirmo reizi spēlēs finālturnīrā. Mačā ar Grieķiju ne pamatlaikā, ne pagarinājumā vārti netika gūti, un uzvarētājs bija jānoskaidro 11 metru sitienos, kuros ar 4:2 uzvarēja mājinieki.

Jau pirmajā puslaikā abu komandu futbolistiem par pārkāpumiem tika parādītas piecas kartītes - trīs dzeltenās - viesiem, kā arī viena dzeltenā un viena sarkanā - gruzīniem, kuriem sarkano kartīti nopelnīja laukuma malā esošais vārtsargs Giorgi Loria.

59.minūtē Grieķijas aizsargs Džordžs Beldoks guva savainojumu un tika nomainīts, viņa vietā laukumā dodoties aizsargam Lazaram Rotam.

Pirmajā pēcspēles sitienu sērijā mājinieks Giorgi Kočorašvili sita precīzi, bet Anastasija Bakaseta sitienu atvairīja vārtsargs Giorgi Mamardašvili.

Trešajā sērijā mājinieks Georgess Mikautadze netrāpīja vārtos, ļaujot grieķiem pēc Andreasa Bučalaka sitiena izlīdzināt rezultātu - 2:2.

Tomēr jau nākamajā sērijā vārtos netrāpīja grieķis Georgs Jakumakis, un pēc Nikas Kvekveskiri precīza raidījuma Gruzija bija uzvarējusi ar 4:2.

"Play-off" pusfinālā Grieķija Atēnās ar 5:0 pārspēja Kazahstānu, bet Gruzija Tbilisi ar 2:0 pieveica Luksemburgu.

Vēl otrdien Ukraina Polijas pilsētā Vroclavā tiksies ar Islandi, bet Velsa Kārdifā uzņems Poliju.

Finālturnīrā iekļuva desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki martā tiek noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau ir nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija, Dānija, Rumānija, Šveice, Nīderlande, Serbija, Čehija, Itālija, Slovēnija, Horvātija un Gruzija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Citi šobrīd lasa

Cenas Latvijā 2024. gadā - kam pieaugs, kam kritīsies?
Māte par 25 eiro pabalstu bērnam: "Es domāju, ka tā ir kļūda. VSAA man atbildēja - nē, nav kļūda!" 11
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Pievienot komentāru