Slobožanskas "Prometey". (Foto: LETA)

Ar "Prometey" basketbolistu uzvaru Tallinā beidzies LIBL pamatturnīrs

Basketbols
27. martā 21:05 2024. gada 27. martā 21:05
 
Ziņu
nodaļa
| LETA
Ar Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" uzvaru trešdien Tallinā noslēdzās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīrs, izslēgšanas turnīra spēlēs iekļūstot četrām Latvijas komandām.

"Prometey" viesos ar 104:81 (23:11, 30:20, 17:20, 34:30) pārspēja Tallinas "TalTech"/"Optibet".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Ronaldo Mārčs, 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Vjačeslavs Bobrovs, bet vēl četri basketbolisti sakrāja 10-14 punktus.

Tallinas kluba rindās ar 23 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Patriks Sāls, bet 18 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Gregors Ilvess.

Pirmo vietu ar 29 uzvarām 30 spēlēs izcīnīja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurā spēlē šobrīd savainotais Jānis Bērziņš. Ceturtdaļfinālā tallinieši tiksies ar astoto vietu ieņēmušo "Parnu Sadam", kas uzvarēja pusē no 30 spēlēm.

"Prometey" ar 26 uzvarām ieņēma otro vietu un tiksies ar "Ogri", kas izcīnīja 17 uzvaras. Trešā finišēja "VEF Rīga" (24-6), kura tiksies ar "Rīgas Zeļļiem" (18-12), bet ceturto vietu ieņēma "Ventspils" (20-10), kam būs jātiekas ar Gundara Vētras trenēto un Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

Pirmās ceturtdaļfināla spēles notiks jau piektdien.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Citi šobrīd lasa

Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
FOTO: iedzīvotāji jautrā noskaņojumā un ar smaidu sejā sakopj savu zemi. Latvijā norisinās Lielā talka
FOTO: motosezonas atklāšanā saulainās Rīgas ielas pieskandina motociklu rūkoņa
Pievienot komentāru