Teodors Bļugers cīņā ar Antoniju Boviljē. (Foto: Getty Images via AFP)

Bļugera "Canucks" zaudē Stenlija kausa otrajā spēlē; "Panthers" panākums arī otrajā mačā

Hokejs
24. aprīlī 09:37 2024. gada 24. aprīlī 09:37
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Vankūveras "Canucks" ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru sastāvā un vārtsargu Artūru Šilovu rezervē otrdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā spēlē, turpretī Floridas "Panthers" bez aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā izcīnīja uzvaru.

"Canucks" mājās ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) piekāpās Nešvilas "Predators", kas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija 12 minūtes un 50 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Keisijs Desmits "Canucks" vārtos atvairīja 12 no 15 metieniem, bet pretiniekiem Jūse Saross tika galā ar 17 no 18 raidījumiem. Pēc Tečera Demko traumas Šilovs tika pieteikts kā otrais vārtsargs. "Predators" komandā Gustavs Dāvis Grigals ir kā vārtsargs ārkārtas situācijā, ja spēles laikā savainojumus gūst abi divi vienības ripu ķērāji.

Jau spēles 74. sekundē ripa pēc Antonī Boviljē metiena rikošetā nonāca Desmita vārtos. Otrās trešdaļas septītajā minūtē Fīlips Forsbergs ar metienu no tuvas distances panāca 2:0, bet pēc 95 sekundēm Koltons Sisonss vārtu priekšā ieraidīja atlēkušo ripu tīklā un vēl vairāk nostiprināja viesu vadību. Tās pašas trešdaļas 16. minūtē Ņikita Zadorovs ar metienu no distances vienus vārtus atguva, laukumā esot arī Bļugeram. Noslēdzošajā trešdaļā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas divas minūtes, Kīfers Šervuds meta ripu tukšos vārtos un panāca 4:1.

Nākamās divas sērijas spēles būs 26. un 28. aprīlī Nešvilā. Sērijai turpinoties pēc četriem mačiem, pārējās cīņas iecerētas 30. aprīlī Vankūverā, 3. maijā Nešvilā un 5. maijā Vankūverā. Nākamajā kārtā pretī stāsies Edmontonas "Oilers" un Losandželosas "Kings" pāra uzvarētāja.

Savukārt "Panthers" mājās ar 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pirmajā papildlaikā pārspēja Tampabejas "Lightning" un Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā panāca 2-0. "Panthers" pirmo periodu uzvarēja ar 2:0, pateicoties Sema Beneta un Vladimira Tarasenko gūtajiem vārtiem, bet otrajā trešdaļā pirmajās sešās minūtēs Breidens Points un Stīvens Stemkoss panāca neizšķirtu.

Papildlaikā "Panthers" komandai vajadzēja tikai nepilnas trīs minūtes, lai izrautu uzvaru. Viesi aizsardzības zonā nenoturēja ripu, un uzbrukuma noslēgumā Kārters Verhēge ar nūjas lāpstiņas neērto pusi to meta vārtos. "Panthers" vārtsargs Sergejs Bobrovskis neitralizēja 21 no 23 metieniem, bet "Lightning" ripu ķērājs Andrejs Vasiļevskis tvēra 34 no 37 ripām.

Sērijas trešā un ceturtā spēle notiks Tampā 25. un 27. aprīlī. Ja sērijā būs nepieciešamas vairāk nekā četras spēles, nākamie mači paredzēti 29. aprīlī "Panthers" laukumā, 1. maijā "Lightning" mājās un 4. maijā "Panthers" arēnā. Konferences pusfinālā būs tikšanās ar Bostonas "Bruins" un Toronto "Maple Leafs" pāra uzvarētāju.

Tikmēr Ņujorkas "Rangers"  Austrumu konferences pirmajā kārtā līdz četrām uzvarām panāca 2-0 pret Vašingtonas "Capitals". Šīs sezonas Prezidenta kausa ieguvēja "Rangers" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 4:3 (2:1, 2:1, 0:1).

Ņujorkiešiem pa gūtiem vārtiem un rezultatīvai piespēlei bija Vensānam Tročekam un Mikam Zibanejadam, tāpat precīzus metienus izpildīja Džeks Rosloviks un K'Andrē Millers. Vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 22 metienus. "Capitals" vienībā 1+1 iekrāja Toms Vilsons, bet pa reizei Šestjorkinu pārspēja Konors Makmaikls un Dilans Stroms. Čārlijam Lindgrēnam bija 23 atvairījumi.

"Rangers" uzvarējusi četros mačos pēc kārtas un 12 no pēdējām 15 cīņām. Ņujorkieši pamatturnīrā bija trešie labākie vairākumā un otrdien realizēja divas no sešām iespējām, kā arī reizi bija precīzi mazākumā.

Tikmēr Rietumu konferences ceturtdaļfinālā 1-1 panāca Kolorādo "Avalanche", kas izbraukumā ar 5:2 (0:1, 4:1, 1:0) uzveica Vinipegas "Jets". Artūri Lehkonens uzvarētājiem guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pa precīziem metieniem izdarīja Mailss Vuds, Zeks Parizē, Džošs Meisons un Valērijs Ņičuškins. Vārtsargs Aleksandars Georgijevs atvairīja 28 metienus, revanšējoties par iepriekšējo spēli, kurā ielaida septiņas ripas no 23 metieniem. "Jets" vienībā vārtus guva Dāvids Gustafsons un Marks Šeifele. Konoram Hellebaikam 27 atvairījumi no 31 metiena.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda?
Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
"Tas ir sirdi plosoši": Demija Mūra gatavojas Brūsa Villisa aiziešanai
Pievienot komentāru