Getty Images

Hems atbrīvots no “Lakers” trenera amata

Basketbols
3. maijā 21:35 2024. gada 3. maijā 21:35
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" no galvenā trenera amata atbrīvojusi Dārvinu Hemu, piektdien paziņoja vienība.

Losandželosas komanda izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piecos mačos zaudēja pašreizējai čempionei Denveras "Nuggets".

Hema vadībā "Lakers" pērnsezon sasniedza Rietumu konferences finālu un šosezon uzvarēja NBA Kausā. 50 gadus vecā amerikāņu trenera vadībā Lebrona Džeimsa un Entonija Deivisa pārstāvētā komanda uzvarēja 90 no 164 spēlēm.

Hemam šī bija pirmā pieredze NBA komandas galvenā trenera amatā. Iepriekš "Lakers", Atlantas "Hawks" un Milvoki "Bucks" komandās viņš bija strādājis kā asistents, bet par galveno treneri strādājis tikai NBA G līgā.

2021. gadā asistenta statusā viņš ar "Bucks" kļuva par NBA čempionu, tāpat titulu Hems izcīnīja 2004. gadā, kad spēlēja Detroitas "Pistons" rindās.

"The Athletic" žurnālists Šems Karanija ziņo, ka starp pretendentiem uz "Lakers" galvenā trenera amatu ir Maiks Badenholcers, Kenijs Etkinsons, Džonatans Klejs Rediks un Tairons Lū. Zīmīgi, ka 2021. gadā karjeru noslēgušais Kristapa Porziņģa bijušais komandas biedrs Dalasas "Mavericks" rindās Rediks līdz šim nav strādājis par treneri, pēc basketbolista gaitām turpinot strādāt medijos.

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru