Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. (Foto: Ieva Leiniša/LETA)

Vītoliņš nosauc četrus liekos, Latvijas izlase turpinās gaidīt arī papildinājumu no NHL

Hokejs
7. maijā 13:47 2024. gada 7. maijā 13:47
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē nosaucis 25 spēlētājus, kuri dosies uz pasaules čempionātu Čehijā, taču visi netiks pieteikti pirmajai spēlei pret Poliju, jo tiks gaidīti papildinājumi no Nacionālās hokeja līgas.

Izlases galvenais treneris Vītoliņš paziņoja, ka uz čempionātu pašlaik dosies 25 spēlētāji - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji - , taču visi pieteikumā netiks pagaidām iekļauti.

"Pieteikti tiks divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji, bet trīs spēlētāji vēl būs līdzi," skaidroja Vītoliņš. "Skatīsimies kā norisināsies notikumi NHL, bet mums paliks divas brīvas vietas."

Pēdējās dienās Latvijas izlases treniņos piedalījās 29 hokejisti, no kuriem uz Čehiju nedosies četri - aizsargi Sandis Smons (“La Chaux-de-Fonds”, Šveices otrā līga) un Roberts Kaļķis (“Marseille”, Francija), kā arī uzbrucēji Filips Buncis (“Vastervik”, Zviedrijas otrā līga) un Oskars Lapinskis (Langnavas “Tigers”, Šveice). Sagaidāms, ka pirmajam mačam netiks pieteikti potenciālais debitants, pārbaudes spēles sekmīgi aizvadījušais vārtsargs Ēriks Vītols, aizsargs Arvils Bergmanis, kurš piedalījies pēdējos divos pasaules čempionātos un potenciālais debitants Martins Laviņš. Šo hokejistu pieteikšana čempionātam, visticamāk, būs atkarīga no Artūra Šilova, Teodora Bļugera un Uvja Balinska komandu sekmēm Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlijas kausa izcīņas otrajā kārtā. Visi trīs hokejisti pauduši gatavību pēc klubu sezonas beigām pievienoties izlasei.

Kā zināms, Šilovs un Bļugers pārstāv Vankūveras "Canucks", bet Balinskis ir Floridas "Panthers" rindās, kas ar neveiksmi sākuši Stenlija kausa izcīņas otro kārtu. Šilovs un Balinskis ir arī savu komandu Amerikas hokeja līgas (AHL) vienību pieteikumos, tiesa, viņu klubi ir viena zaudējuma atstatumā no zaudējumiem Kaldera kausa pirmās kārtas mačos.

Tāpat pirmajās divās spēlēs izlasei palīdzēt nevarēs pērn sekmīgi debitējušais Dans Ločmelis, kuram spēkā divu maču diskvalifikācija, par rupjību U-20 pasaules čempionāta spēlē.

Latvijas izlases kapteinis un viņa palīgi otro čempionātu pēc kārtas būs nemainīgi – Kaspars Daugaviņš, Roberts Bukarts un Rodrigo Ābols.

Kā potenciālie pasaules čempionātu debitanti uz Ostravu dosies Markuss Komuls, Haralds Egle, Fēlikss Gavars, Eduards Tralmaks, Raivis Ansons un jau minētie Vītols un Laviņš.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

aizsargi - Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA);

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols ("Rogle", Zviedrija), Martins Laviņš (Ņūhempšīras Universitāte, NCAA).

Pārbaudes spēlēs Latvijas hokejisti mājās divreiz pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Austriju un divreiz ar 2:3 piekāpās somiem, izbraukumā ar 1:5 un 0:4 zaudēja Šveicei, bet Rīgā papildlaikā ar 0:1 zaudēja norvēģiem, atkārtotajā spēlē uzvarot ar 8:0.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā. 2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26 .maijam. Latvijas hokeja izlase savu pirmo mačus aizvadīs 11. maijā 17:20 pret Poliju, bet dienu vēlāk tajā pašā laikā pret Franciju. 14. maijā Latvijas hokejisti 17:15 spēksies ar Kazahstānu, bet diennakti vēlāk uzsāks spēli ar pasaules vicečempioniem Vāciju. 18. maijā 13:20 Latvijas izlasei spēle pret vieniem no galvenajiem favorītiem zviedriem, bet nākamajā dienā 21:20 pret Slovākiju – uz šo maču visas biļetes jau ir izpārdotas. Grupu turnīru mūsu hokejisti noslēgs 21. maijā 17:20 ar spēli pret ASV.

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 3
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukrainas uzbrukums Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Pievienot komentāru