Sērijas piektajā mačā Džeisons Teitums (pa labi) un Als Horfords bija galvenie panākuma kaldinātāji. (Foto: EPA/Scanpix)

"Celtics" bez savainotā Porziņģa pārliecinoši iesoļo Austrumu konferences finālā

Basketbols
16. maijā 09:44 2024. gada 16. maijā 09:44
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien savainojuma dēļ nespēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfināla mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru un sasniedza izslēgšanas spēļu nākamo kārtu.

"Celtics" mājās ar rezultātu 113:98 (28:28, 30:24, 27:26, 28:20) pārspēja Klīvlendas "Cavaliers" komandu. Sērijā līdz četrām uzvarām Bostonas komanda tika pie panākuma ar 4-1 un trešo gadu pēc kārtas sasniedza Austrumu konferences finālu.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Džeisons Teitums, bet 22 punktus un 15 bumbas zem groziem pievienoja Als Horfords. "Cavaliers" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Evans Moblijs, kurš arī iekrāja septiņas atlēkušās bumbas, bet 25 punktus guva Markuss Moriss.

Porziņģis savainojumā iedzīvojās "play-off" pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat". Latviešu basketbolists sastiepa labās kājas ikru muskuli, kas liedza piedalīties visā izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Tikmēr "Cavaliers" izšķirošajos mačos bija jāiztiek bez Donovana Mičela un Džereta Alena.

"Celtics" pretiniece Austrumu konferences finālā būs Ņujorkas "Knicks" vai Indiānas "Pacers". Šajā sērijā pēc piecām spēlēm ar 3-2 vadībā "Knicks". Jau vēstīts, ka "Celtics" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-1 pārspēja "Heat", bet "Cavaliers" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā septiņos mačos ar 4-3 pieveica Orlando "Magic" basketbolistus.

Tikmēr Dalasas "Mavericks" izcīnīja trešo panākumu un nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas konferences finālā. "Mavericks" viesos ar 104:92 (24:22, 30:22, 25:23, 25:25) apspēlēja Oklahomasitijas "Thunder" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2.

Uzvarētāju rindās Luka Dončičs izcēlās ar 31 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot "triple-double", Deriks Džounss guva 19 punktus, bet vēl 12 un 11 punktus pievienoja attiecīgi Kairijs Ērvings un Deriks Laivlijs. Starp laukuma saimniekiem ar 30 punktiem rezultatīvākais bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, kura kontā arī astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr 13 punktus iekrāja Čets Holmgrēns.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā, kurā tiekas Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves", ar 3-2 vadībā ir Denveras vienība. 

"Thunder" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-0 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", bet "Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 pieveica Losandželosas "Clippers" basketbolistus.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo re

Citi šobrīd lasa

Bīstamā acs melanoma. Kā laikus pamanīt un ārstēt?
Vāciju satriec 9 gadus vecās ukraiņu meitenītes Valērijas slepkavība: viņa pazuda pirms pusotras nedēļas ceļā uz skolu, atrasta mežā 1
Sāk darboties jauna tipa Swedbank bankomāti - karti tajos nevajadzēs ievietot 1
Pievienot komentāru