Aļona Ostapenko. (Foto: EPA/Scanpix)

Ostapenko kritums WTA rangā; Štrombahs ATP rangā zaudē 52 pozīcijas

Citi sporta veidi
10. jūnijā 11:05 2024. gada 10. jūnijā 11:05
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudējusi divas pozīcijas un šonedēļ ieņem 13. vietu.

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja tikmēr pakāpusies divas pozīcijas augstāk uz 116. vietu, Diāna Marcinkēviča atkāpusies par astoņām vietām uz 325. pozīciju, bet Anastasija Sevastova atguvusi trīs vietas un ierindojas 380. pozīcijā.  Daniela Vismane ir par septiņām vietām augstāk (399.), Kamilla Bartone zaudējusi četras pozīcijas (697.), Valērija Kargina (1155.) vietu nav mainījusi, bet Margarita Ignatjeva pakāpusies par 25 ailītēm uz augšu un ieņem 1185.vietu, kamēr Anna Ozerova ir par sešām vietām zemāk kā iepriekšējā rangā (1310.). 

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, bet par vienu pozīju augšup pakāpusies Korija Gofa no ASV, kura no otrās uz trešo vietu nobīdījusi baltkrievieti Arinu Sabaļenku. Ceturto vietu saglabā Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piektā joprojām ir amerikāniete Džesika Pegula, kurai seko čehiete Markēta Vondroušova. No 15. vietas uz septīto pakāpusies Francijas atklātā čempionāta fināliste Jasmīne Paolīni no Itālijas, astoto vietu saglabā Džena Cjiņveņa no Ķīnas, divas vietas zaudējusi un devīto pozīciju šonedēļ ieņem grieķiete Marija Sakari, bet labāko desmitnieku noslēdz tunisiete Onsa Žabēra, kura zaudējusi vienu vietu.

Dubultspēļu rangā Ostapenko arī zaudējusi divas vietas un ieņem 20.pozīciju, bet Semeņistaja atguvusi vienu vietu(152.). Vismane veikusi sešu vietu kāpumu (163.),  Marcinkēviča saglabājusi 223.pozīciju, bet Bartone pakāpusies par vienu vietu uz 402.pozīciju. Ignatjeva atkāpusies par trim vietām (745.), Ozerova - par 20 vietām (1165.), Marina Markina - par septiņām vietām (1227.), Kargina - par trim vietām (1332.), bet Marija Semeņistaja ir par sešām pozīciju zemāk (1568.).

Pasaules dubultspēļu ranga līderes godu atguvusi beļģiete Elīse Mertensa, kura uz otro pozīciju nobīdījusi taivānieti Suveju Sje, kamēr trešo vietu joprojām ieņem jaunzēlandiete Erina Ratlifa.

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis 52 pozīcijas un ieņem 454. vietu. Kārlis Ozoliņš atkāpies par 12 pozīcijām un ieņem 1082. vietu, bet Mārtiņš Rocēns ir veicis 353 vietu kāpumu un jaunākajā rangā un ieņem dalītu 1646. vietu.

Ranga pirmā desmitnieka augšgalā pēc Francijas atklātā čempionāta notikušas nozīmīgas izmaiņas un par planētas pirmo raketi kļuvis itālietis Janiks Siners, kuram padevies vienas vietas kāpums. No trešās uz otro vietu pakāpies "Roland Garros" čempions spānis Karloss Alkarass, kamēr līdzšinējais līderis serbs Novāks Džokovičs atkāpies uz trešo vietu.

Ceturto vietu joprojām ieņem Aleksandrs Zverevs no Vācijas, piektais ir krievs Daniils Medvedevs, sestajā vietā atrodas viņa tautietis Andrejs Rubļovs, kuram seko norvēģis Kaspers Rūds un polis Huberts Hurkačs. Uz devīto no 11. pozīcijas pakāpies austrālietis Aleks de Minors, bet desmitais joprojām ir Grigors Dimitrovs no Bulgārijas. Labāko desmitnieku atstājis grieķis Stefans Cicips, kurš no devītās vietas atkāpies uz 11. pozīciju.

Dubultspēļu rangā četras vietas zemāk ir Miķelis Lībietis, ieņemot 171.vietu, piecas vietas augstāk ir Štrombahs (488.), par vienu pozīciju pakāpies Rocēns (1332.). Ozoliņš ir vienu vietu zemāk (1562.), bet Daniels Tens zaudējis trīs pozīcijas (dalīta 2106.).

Dubultspēļu rangā divu vietu kāpums un līderpozīcija tagad ir Metjū Ebdenam no Austrālijas, kurš par ailīti uz leju nobīdījis līdzšinējos līderus argentīnietis Orasio Sebaljosu un Marselu Granoljēru no Spānijas.

Citi šobrīd lasa

"Izskatās kā pusaudzes vecumā!" Fani šokēti par Kristinas Agileras fenomenālo svara zudumu
"Tāda intervija nav notikusi!" Kremļa mediji publicējuši savādu sarunu ar politiķi Petraviču 2
46 gadu vecumā miris pianists un koncertmeistars Mārtiņš Zilberts
Pievienot komentāru